„Telia“ didina duomenų centrų saugumą iki bankinio lygio - ką reiškia PCI DSS apsaugos sertifikatas?  ()

Didžiausio Baltijos šalyse duomenų centro (DC) statybą pradedanti „Telia“ didina dabartinių savo duomenų centrų Vilniuje saugumą. Žirmūnuose ir Naujojoje Vilnioje veikiantiems įmonės DC suteiktas mokėjimo kortelių duomenų apsaugos sertifikatas PCI DSS, kuris padidins visų verslo klientų duomenų saugumo lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Finansiniai duomenys yra vieni jautriausių, todėl duomenų centrams keliami aukščiausi saugumo ir patikimumo reikalavimai, o jų infrastruktūra turi būti pasiruošusi atlaikyti įvairiausias rizikas. Tai svarbu ne tik prekeiviams, kurie priima atsiskaitymus mokėjimo kortelėmis, bet apskritai visiems verslo klientams – jie gali būti ramūs, kad jų duomenys „Telia“ duomenų centruose yra visiškai saugūs“, – sako „Telia“ Verslo klientų vadovas Daniel Karpovič. 

Pasak jo, „Telia“ duomenų centruose užtikrinama aukščiausio lygio fizinė ir technologinė apsauga, Gautas mokėjimo kortelių duomenų apsaugos sertifikatas PCI DSS reiškia, kad klientai gali naudotis sertifikuotomis paslaugomis, paskirstytomis per du aukščiausią saugumo lygį atitinkančius duomenų centrus, kurie yra nutolę vienas nuo kito.

Reikalavimus išpildo su kaupu

„Mūsų duomenų centruose reikalavimai yra išpildyti su kaupu: stebime visus įėjimus ir patalpas, o įrašus saugome 90 dienų, taigi jei įvyktų incidentas, galėtume nesunkiai atsekti kaltininką. Taip pat įdiegti pažangūs tinklų stebėjimo ir valdymo sprendimai, kurie leidžia užkardyti tiek vidines, tiek išorines grėsmes“, – sako D. Karpovič.

PCI DSS (angl. Payment Card Industry Data Security Standard) standartų rinkinys užtikrina mokėjimo kortelių naudotojų duomenų saugumą, jis yra privalomas bet kuriai organizacijai, priimančiai, perduodančiai ar saugančiai kortelių naudotojų duomenis. Tarp jų – prekybininkai, paslaugų tiekėjai ir tarpininkai, kurie dalyvauja atliekant mokėjimus kortelėmis.

10 mln. eurų investicijos

 

Šių metų pradžioje „Telia“ paskelbė, kad Ukmergės plente prie Vilniaus įsigijo 2 ha sklypą, kuriame statys naują duomenų centrą. Planuojama, kad tai bus didžiausias duomenų centras šalyje, o į jo statybas bendrovė investuos 10 mln. eurų.

Prie Vilnius – Panevėžys autostrados statomas DC bus tiesiogiai sujungtas su kitais dviem Vilniuje esančiais „Telia“ duomenų centrais, taip sudarant didžiausią Baltijos šalyse duomenų centrų infrastruktūrą. Tokio sprendimo poreikį padiktavo keletą metų iš eilės po daugiau kaip 20 proc. augę „Telia“ IT paslaugų pardavimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: