[Žinios trumpai] „Intel“ už 20 mlrd. JAV dolerių statys lustų gamybos įmonę: „Tikimės, kad tai taps didžiausia lustų gamybos vieta planetoje“  (10)

„Intel“ už 20 mlrd. JAV dolerių Naujajame Olbanyje, netoli Kolumbo miesto, Ohajo valstijoje ketina statyti lustų gamybos kompleksą. Tokiu būdu bendrovė sieks sumažinti JAV priklausomybę nuo užsienio lustų gamintojų, kartu įgyvendindama ilgalaikes strategijas, skirtas kovoti su lustų trūkumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ohajo valstijoje „Intel“ ketina statyti bent dvi lustų gamyklas, kuriose dirbs 3000 žmonių. „Intel“ teigimu, statybos prasidės šiais metais, o gamykla turėtų pradėti veikti iki 2025 m.

„Tikimės, kad tai taps didžiausia lustų gamybos vieta planetoje“, – sakė „Intel“ generalinis direktorius Patas Gelsingeris.

Per 2022 m. „Intel“ planuoja išleisti 25–28 mlrd. JAV dolerių lustų gamybai. Bendrovė dar praėjusių metų rugsėjį pradėjo dviejų gamyklų statybas Arizonoje; investavo 7 mlrd. JAV dolerių į naują gamybos centrą Malaizijoje; investavo 3,5 mlrd. JAV dolerių į Naujosios Meksikos gamyklą ir 7 mlrd. JAV dolerių į gamyklą Airijoje, kuri praėjusią savaitę jau gavo pirmąją įrangą.

 

Kiek anksčiau Gelsingeris yra sakęs, kad „Intel“ per dešimtmetį į 8 lustų gamyklas ruošiasi investuoti 100 mlrd. JAV dolerių bei sukurti 10 000 darbo vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: