[Žinios trumpai] „Panasonic“ pradės „Tesla“ 4680 elementų gamybą: 704 mln. JAV dolerių investicijos tik pradžia - kuo šios baterijos pranašesnės?  (12)

Tikimasi, kad „Panasonic“ kitais metais pradės serijinę naujos kartos cilindrinių ličio jonų akumuliatorių (dar žinomų kaip 4680 tipo) „Tesla“ elektromobiliams gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu bendrovė daugiausia dėmesio skiria naujo tipo elementų, kurie buvo pristatyti 2021 m. spalį, gamybos proceso (bandomosios gamybos linijos) tobulinimui.

Remiantis neoficialiais šaltiniais, Japonijos bendrovė „Panasonic“ ketina investuoti apie 80 milijardų jenų (704 mln. JAV dolerių) į naują gamyklą Vakayamos prefektūroje, Japonijoje.

Manoma, kad gamybos pajėgumai sieks apie 10 GWh per metus. Tai nėra daug, bet, ko gero, tai tik pradiniai pirmosios gamyklos Japonijoje pajėgumai (atitinkantys 100 000 vnt. „Tesla „Model S“/„Model X“ 100 kWh akumuliatorių).

Dabartiniai „Panasonic“ cilindrinių ličio jonų elementų gamybos pajėgumai yra 50 GWh per metus (įskaitant 38–39 GWh 2170 tipo elementų gamyklą Nevadoje ir maždaug 10 GWh 1865 tipo elementų gamyklą Japonijoje).

 

Nurodoma, kad didesni 4680 tipo cilindriniai elementai turės apie penkis kartus didesnę talpą ir apie 15% didesnį energijos tankį. Kartu su kitais patobulinimais (struktūriniu akumuliatoriumi), naujieji elektromobiliai gali turėti daug didesnį nuvažiuojamą atstumą arba tą patį diapazoną su mažesne kaina/ svoriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(3)
(34)

Komentarai (12)