Ši transporto priemonė yra nereali! Švedijos startuolis jau priima užsakymus, skelbia kainą ir nuostabų vaizdo įrašą (Foto, Video)  (6)

Stulbinančiame vaizdo įraše demonstruojama, kaip veikia maža transporto priemonė, skrendanti dykumos kraštovaizdžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos elektrinių vertikalaus kilimo ir tūpimo transporto priemonių (eVTOL) startuolis „Jetson“ tikisi pateikti rinkai asmeninę skraidančią transporto priemonę už 92 000 JAV dolerių.

„Jetson ONE“ yra mažas dėl labai svarbios priežasties: pagal Federalinės aviacijos administracijos (FAA) apibrėžimą itin lengva transporto priemonė, kuriai nereikia piloto licencijos, turi sverti mažiau nei 254 svarus (115 kg), o maksimalus greitis – 63 mylios per valandą (101 km/h).

Bendrovė teigia, kad jau yra priėmusi 118 užsakymų, o pirmąjį „Jetson ONE“ pirkėjui tikisi išsiųsti kitais metais.

Kiekvienas klientas, paklojęs 92 000 JAV dolerių už „Jetson ONE“, dalyvaus dviejų dienų stovykloje Toskanoje, Italijoje.

 

Baterija transporto priemonei leidžia skraidyti 20 minučių, tačiau bendrovė tikisi šį laiką prailginti, kai baterijų technologijos patobulės. Remiantis bendrovės svetainėje pateikiama informacija, „Jetson ONE“ gali skristi iki 63 mylių per valandą greičiu (101 km/h), bet tik dėl nustatytų „programinės įrangos apribojimų“ ir pasiekti 1500 pėdų (457 m) aukštį virš žemės.

Bet ar tai saugu? „Jetson ONE“ naudoja LIDAR sistemą, kad nustatytų atstumą iki žemės, ir automatiškai sulėtins greitį, kai jis bus arti. Bendrovė taip pat teigia, kad transporto priemonė gali skristi naudodama tik tris sraigtus, jei vienas sugenda, bet ne labai ilgai.

 

„Iš esmės tai mašina, sukurta linksmybėms“, – BBC sakė vienas iš „Jetson ONE“ kūrėjų Peteris Ternstromas. „Noriu, kad klientai būtų labai atsakingi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)

Komentarai (6)