„Tesla Roadster“ gyvas! Patvirtinta, kad „Tesla“ vis dar intensyviai kuria įspūdingą superautomobilį  (2)

„Tesla Roadster“ buvo pristatytas 2017 metais. Tuomet buvo skelbiama, kad jis pasirodys 2020-aisiais. Tai, žinoma, neįvyko, o neseniai iš „Tesla“ interneto svetainės dingo ir elektrinio superautomobilio kaina. Tačiau, atrodo, gerų naujienų visgi yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kurį laiką sklando gandai, kad „Tesla Roadster“ projektas yra pasmerktas. Tai - entuziastams skirtas projektas, kuriuo Muskas užsimojo nugalėti visus tradicinius superautomobilius. Greitesnis, švaresnis ir pigesnis „Roadster“ turėtų įveikti bet ką, ką gali pasiūlyti „Ferrari“ ar „McLaren“. Be to, jis turi 4 sėdynes, nuimamą stogą, o ir ilgoms kelionėms tinka geriau nei benzininiai konkurentai.

Tačiau tokie ambicingi tikslai ne visada yra suderinami su verslo logika. „Tesla“ pinigai atkeliauja iš masinės gamybos modelių pardavimo. Todėl ilgą laiką kalbama apie tai, kad „Roadster“ projektui netaikomas didelis prioritetas. Kai „Roadster“ užsakymai buvo sustabdyti, buvo laukiama paskutinės žinios. Ji, atrodo, pasigirdo sausį, kai buvo atnaujintas būsimų „Tesla“ modelių planas - „Cybertruck“ ir „Semi“ pasirodys 2023-iais, o „Roadster“ datos negavo apskritai.

Bet laidoti negimusį „Roadster“ dar anksti. „Tesla“ dizaino vadovas Franzas von Holzhausenas „Spike’s Car Radio“ tinklalaidėje patvirtino, kad „Tesla“ ir toliau labai sparčiai stumiasi su „Roadster“ projektu. Jis patvirtino, kad norėtų dirbti greičiau, bet aplinkybės to neleidžia. Be to, jis teigia, kad „Roadster“ per laiką nuo pirmojo prototipo pristatymo stipriai patobulėjo, nes superautomobiliui buvo pritaikytos „Model S Plaid“ projekte išmoktos pamokos.

 

Taigi, datos nėra, bet „Roadster“ nėra pamirštas. Nėra pamiršta ir viena svarbiausių jo savybių.

Franzas von Holzhausenas patvirtino, kad „Roadster“ ruošiasi skristi - su „SpaceX“ paketu „Roadster“ bus „skraidanti mašina“. Ir tai nėra kažkokia metafora. Muskas anksčiau kalbėjo apie tai, kad „Roadster“ galėtų pakilti naudodamas šalto oro sroves. Aišku, tai tikriausiai bus tik nedideli šuoliai, bet šis tas pasilinksminimui „Instagram“ kartai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (2)