Rūpestingas tėvas netyčia visam miesteliui atjungė internetą  ()

Noras atitraukti vaikus ir suaugusiuosius nuo socialinių tinklų, žinoma, yra kilnus. Bet priemonės kartais būna per daug radikalios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedideliame miestelyje Prancūzijos pietuose gyvenantis tėvas norėjo pasirūpinti savo vaiku, kuris labai daug laiko praleido socialiniuose tinkluose. Tai - nieko neįprasto. Dauguma tėvų riboja laiką, kurį vaikai praleidžia prie ekranų. Tai įprastai daroma „konfiskuojant“ išmaniuosius prietaisus. Aišku, yra tėvų, kurie elektroninius prietaisus laiko auklėmis ir juos pasitelkia tam, kad išvengtų tiesioginių savo pareigų ir po gero dešimtmečio galėtų nesuprasti, kodėl jų vaikai yra atitolę ir negeba kultivuoti normalių socialinių santykių.

Šis vyras nenorėjo atimti savo vaiko prietaisų - jis tik norėjo užblokuoti socialinius tinklus ar prieigą prie interneto apskritai. Ypač naktį, kai jis negalėjo kitomis priemonėmis riboti interneto naudojimo. Žinoma, tai padaryti įmanoma ir pakankamai nesunkiai - operacinių sistemų ir naršyklių kūrėjai suteikia tam reikalingas funkcijas. Tačiau šis žmogus nuėjo kitu keliu - jis iš kažkur įsigijo radijo signalų trikdžių generatorių. Tai - prietaisas, kuris veikdamas tam tikruose dažniuose gali sutrikdyti mobiliojo ryšio veikimą. Tokie įrenginiai kartais naudojami įkalinimo įstaigose ar kariniuose objektuose, bet civilių rankose yra visiškai nelegalūs daugelyje šalių.

Pasirodo, šįkart vaiko auklėjimui panaudotas prietaisas buvo labai galingas - bevieliai tinklai nutilo dideliu spindulių aplink šeimos namus. Keli šimtai žmonių liko be mobiliojo ryšio, o rūpestingam vyrui dabar gręsia 30 tūkstančių eurų bauda ir iki 6 mėnesių nelaisvės.

 

Šis netyčinis nusikaltimas buvo išaiškintas dėl to, kad žmonės mobiliojo ryšio operatoriui vis skundėsi, kad naktį vis dingsta interneto ryšys. Atvykę technikai nustatė trikdžius, kurie buvo atsekti iki trukdžių generatoriaus viename name. Vyras teisinosi, kad nežinojo, kad trukdžių generatorius yra nelegalus ar kad jis yra toks galingas. Jis tiesiog norėjo apsaugoti savo vaiką nuo besivystančios priklausomybės socialiniams tinklams. Žinoma, nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()