Grasina Europai: pašalins „Facebook“ ir „Instagram“, jei vartotojų duomenų nebus leista siųsti į JAV - kas vyksta?  (14)

JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai kompanija „Meta“ (anksčiau vadinos „Facebook“) pateikė ataskaitą, kurioje teigiama, kad „Facebook“ ir „Instagram“ socialiniai tinklai nebeveiks Europoje, jei nebus leista siųsti vartotojų duomenų į JAV serverius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gauti vartotojų duomenys yra svarbūs personalizuotos reklamos taikymui šiuose socialiniuose tinkluose.

Europos įstatymai vartotojų duomenis įpareigoja tvarkyti ES jurisdikcijoje, tad kompanijai neleidžia naudotis JAV esančiomis sistemomis ir serveriais.

Pareiškime kompanija teigia, kad jei 2022 metais nebus pasiekti nauji susitarimai, „Meta“ „tikriausiai nebegalės Europai pasiūlyti dalies produktų ir paslaugų, tarp jų „Facebook“ ir „Instagram“.

2020 m. liepos mėn ES Teisingumo Teismas paskelbė sprendimą, kuriuo „Privatumo skydo“ principai pripažinti neatitinkančiais reikalavimų ir dėl to negaliojančiais.

Privatumo skydas yra JAV įstatymas, pagal kurį JAV valdžios institucijoms buvo suteikta teisė rinkti asmens duomenis apie ES vartotojus ir talpinti juos savo serveriuose, rašo „Tech times“.

 

„Jei mes negalėsime persiųsti duomenų tarp valstybių ir regionų, kuriuose veikiame, arba, jei mes būsime apriboti dalintis duomenimis, gali būti paveikta mūsų galimybė teikti paslaugas“, – rašoma ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(5)
(26)

Komentarai (14)