[Karšta tema] Nerimą keliantys ženklai - Rusijos šnipų vadas kalba apie „karštą“ karą su Vakarais  ()

Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Sergejus Naryškinas teigia, kad santykiai su Vakarais jau peržengė Šaltojo karo ribas ir pereina į „karšto“ karo fazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasklidus gandams, kad V. Putinas Rusijoje skelbs karinę padėtį, iš šalies ėmė sprukti visi, kas tik gali. Manoma, kad paskelbus karinę padėtį užsivers šalies sienos. Be to, spėliojama, kad prasidėjusi masinė mobilizacija į karinę tarnybą gali įtraukti iki 20 milijonų žmonių. Ar ir tai nesukels pilietinių neramumų? Tikriausiai ne - socialiniai tinklai yra pilni Z simbolių, kuriuos dalijasi tie, kurie palaiko invaziją į Ukrainą ir Vakarus laiko pagrindiniu Rusijos priešu.

Naryškinas išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad ši situacija negali būti vadinama Šaltuoju karu, nes situacija jau yra karšta. Pasak jo, Šaltojo karo metu Rusija su Vakarais kovojo per atstumą, o dabar Vakarai atėjo prie pat Rusijos sienų. Prieš pat šio pranešimo išplatinimą, Putinas ir keli kiti įtakingi valdžios atstovai primygtinai priminė, kad Rusija turi labai daug branduolinių galvučių.

Branduoliniu ginklu pirmasis pradėjo mojuoti pats Putinas, kai nurodė pakelti atgrasymo ginkluotės parengties lygį. Tuomet užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pasisakė, kad Trečiasis pasaulinis karas tikrai bus kovojamas branduoliniais ginklais. Dabar Naryškinas pareiškė, kad Ukraina kūrė branduolinį ginklą ir JAV apie tai žinojo - dar viena priežastis, kodėl Ukrainą pulti buvo būtina.

 

Gerų ženklų kol kas nėra. Nors vienu metu buvo matomas nedrąsus optimizmas dėl prastos rusų karių moralės ir ribotų Ukrainos pajėgų pergalių, gniaužtai vis stipriau smaugia Ukrainą, o civilių gyvenamieji rajonai yra smaugiami vis stipriau. Prancūzijos prezidentui paskambinęs Putinas kartojo, kad savo užduotis - Ukrainos „demilitarizaciją ir denacifikaciją“ - jis tikrai įvykdys. Tuo metu Ukrainos ir Rusijos delegacijos sėdėjo prie bendro stalo ir bandė derėtis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()