Tiesioginis pavojus visai Europai - po apšaudymo gaisras prie Zaporožės atominės elektrinės: jei įvyks sprogimas, „bus pabaiga visiems, Europos pabaiga!“  (1)

Po rusų karių apšaudymo užsidegė pastatas prie Zaporožės atominės elektrinės (AE) - didžiausios Europoje. Apie tai „Telegram“ kanale naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pranešė Enerhodaro miesto meras Dmitrijus Orlovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 Tiesioginis pavojus visai Europai - po apšaudymo gaisras prie Zaporožės atominės elektrinės: jei įvyks sprogimas, „bus pabaiga visiems, Europos pabaiga!“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo kariai įsiveržė į Zaporožės atominę elektrinę (AE), apie tai agentūrai UNIAN pranešė AE darbuotojai. Šiuo metu viduje vyksta mūšis su ukrainiečiais.

„Tikrai kadyroviečiai. Jie dabar bandys ją užminuoti ir šantažuoti visą Europą“, – sakė atominės elektrinės darbuotojai.

Kol AE vyksta karių kova, Valstybinės pagalbos tarnybos padaliniams nebuvo leista gesinti įsiplieskusio gaisro, praneša UNIAN.

Taip pat pranešama, kad atominės elektrinės priešgaisrinė būklė dabar yra „normaliose ribose“.

„Naujausia informacija apie Zaporožės AE ataką. 2.26 val. Enerhodaro mieste Zaporožės AE trečiasis energijos blokas buvo atjungtas nuo Vieningos energetikos sistemos (veikia tik 4 blokas). Gaisro būklė AE yra normos ribose“, – rašoma pranešime.

Teisioginė transliacija iš Zaporožės atominės elektrinės:

Pažymima, kad gaisras kilo ne atominės elektrinės teritorijoje esančiame mokymo korpuse.

„Kol vyksta kova, Valstybinės pagalbos tarnybos padaliniams gesinti nebuvo leista. Gelbėtojai yra budrūs“, – pranešė tarnyba.

Kiek vėliau, apie 3.30 val. Ukrainos laiku Zaporožės atominės elektrinės (AE) generalinis direktorius Igoris Murašovas sakė, kad Zaporožės AE buvo pažeista branduolinė sauga.

 

„Darome viską, kas įmanoma, bet gaisras tęsiasi, ugniagesiai nebuvo įleisti. Yra didžiulė rizika. Stotyje vyksta muštynės. Reaktoriams gresia pavojus", – pabrėžė jis.

Zelenskis: gresia pavojus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis naktį kreipėsi į Ukrainos žmones ir pasaulio lyderius ir pabrėžė, kad tai yra pirmas kartas pasaulio istorijoje, kai buvo apšaudyta atominė elektrinė, jis taip pat pabrėžė, kad būtina kuo greičiau užkirsti kelią katostrofai.

„Tai ne grėsmė, tai realybė“, – sakė jis. Ir pridūrė, kad jeigu pasaulis nesustabdys Rusijos ir įvyks sprogimas, „bus pabaiga visiems, Europos pabaiga!“.

 

„Europa turėtų pabusti dabar: dega didžiausia atominė elektrinė Europoje. Šiuo metu Rusijos tankai šaudo į branduolinius blokus. Tai tankai su termovizoriais. Tai yra, jie žino, kur šaudo. Jie tam ruošėsi“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jis prisiminė Černobylio tragediją ir pridūrė, kad Rusija „nori tai pakartoti ir jau kartoja“.

„Ten yra 6 jėgos agregatai!... Černobylyje sprogo vienas jėgos agregatas!“ – pabrėžė Ukraino prezidentas.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (1)