[Žinios trumpai ] Branduolinio karo baimė: Putino „pasaulio pabaigos lėktuvas“ pakilo virš Maskvos (Foto)  ()

Pranešama, kad Maskvoje skraido „pasaulio pabaigos lėktuvas“, kurį valdo Rusijos oro pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Rusijos valstybinė žiniasklaida, darbai su kariniu orlaiviu pradėti pernai. Naujasis lėktuvo modelis, taip pavadintas dėl gebėjimo atlaikyti branduolinį sprogimą, būtų valdymo postas aukščiausiems pareigūnams nelaimės atveju, pavyzdžiui, branduolinio konflikto metu.

Pastebėję skraidantį Putino „pasaulio pabaigos lėktuvą“, žmonės susirūpino, kad vykstant Rusijos ir Ukrainos konfliktui gali kilti branduolinis karas.

„FlightRadar24“ duomenys rodo, kad virš Maskvos skrieja lėktuvas su kodu „RSD980“, apibūdinamas kaip „Rossiya – Special Flight Squadron“.

Duomenys rodo, kad orlaivis iš Maskvos Vnukovo tarptautinio oro uosto pakilo vakar 16.16 val., o skrydžio trajektorijoje matyti, kad lėktuvas ilgai skrido oro erdvėje virš Maskvos.

Lėktuvas skrido 3 valandas ir 41 minutę, kol nusileido tame pačiame oro uoste. Lėktuvo orlaivio tipas nurodytas kaip „Tu-214VPU“.

„Pasaulio pabaigos lėktuvai“ yra be langų, kad būtų apsaugoti nuo branduolinio sprogimo. „Pastarosios pabaigos lėktuvai“ gali veikti kaip valdymo centrai, kurie gali būti naudojami aukščiausiems pareigūnams evakuoti kritiniu atveju.

Lėktuvuose įdiegta technologija, skirta nukreipti ginkluotąsias pajėgas įvykus tokiai nelaimei kaip branduolinis karas.

Informacija apie naująjį lėktuvą ir jo specifikacijas yra ribota, tačiau „RIA Novosti“ praneša, kad naujieji lėktuvai turės didesnį atstumą nei jų pirmtakai ir galės efektyviai bendrauti su strateginėmis branduolinėmis pajėgomis maždaug 6000 km atstumu.

 

Vienintelės šalys, sukūrusios ir pagaminusios tokius lėktuvus, yra JAV ir Rusija.

JAV kariuomenės „pasaulio pabaigos lėktuvas“ yra E-4B, militarizuotas keleivinio lėktuvo Boeing 747-200 variantas. Pasak „The Air Force“, lėktuvas yra apsaugotas nuo elektromagnetinių impulsų ir nuo branduolinio bei šiluminio poveikio. Lėktuve naudojama palydovinė technologija taip pat suteikia pasaulinio ryšio galimybes. Bent vienas E-4B yra nuolatos pasiruošęs savo misijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(9)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: