Legendinis „American Dream“ sugrįžta - restauruotas ilgiausias pasaulyje limuzinas: jame yra baseinas ir sraigtasparnių aikštelė (Foto, Video)  ()

Superlimuzine yra šaldytuvai, telefonas ir keli televizoriai. Jame telpa daugiau nei 75 žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgiausias pasaulyje limuzinas „American Dream“ buvo atkurtas iki pilnos šlovės. Pagal Gineso rekordų knygą, superlimuzino ilgis siekia 30,54 metro.

Dabar restauruoto automobilio nuotrauką savo svetainėje ir socialinių tinklų platformose paskelbė Gineso rekordų knyga.

Automobilį iš pradžių 1986 m. pastatė išskirtinių automobilių kūrėjas Jay'us Ohrbergas, Burbanke Kalifornijoje. Tuo metu jis buvo 18,2 m ilgio, riedėjo ant 26 ratų ir turėjo porą V8 variklių priekyje ir gale.Po kelių modifikacijų vėliau jis buvo padidintas iki 30,5 metro.

 

Limuzinas „Amerikietiška svajonė“ sukurtas 1976 m. „Cadillac Eldorado“ pagrindu ir gali būti vairuojamas iš abiejų galų. Jis pagamintas iš dviejų dalių ir per vidurį sujungtas vyriais, kad būtų galima įveikti stačius posūkius.

Prabangiame limuzine yra didelė vandens lova, baseinas, sūkurinė vonia, vonia, mini golfo aikštynas ir net sraigtasparnių nusileidimo aikštelė.

„Sraigtasparnių nusileidimo aikštelė yra struktūriškai pritvirtinta prie transporto priemonės su plieniniais laikikliais apačioje ir gali išlaikyti iki 2,3 tonų svorį“, – sakė Michaelas Manningas, dalyvavęs „The American Dream“ restauravime.

 

„Amerikietiška svajonė“ pasirodė daugelyje filmų ir dažnai buvo nuomojama. Tačiau dėl didelių priežiūros sąnaudų ir parkavimo problemų žmonės prarado susidomėjimą automobiliu ir apie 2000 metus jis buvo apleistas aikštelėje pradėjo rūdyti. Tada Manningas nusprendė automobilį restauruoti ir jį nusipirko.

Restauravimas kainavo 250 000 USD, o darbai užtruko trejus metus.

 „Amerikietiška svajonė“ dabar bus „Dezerland Park“ automobilių muziejaus unikalių ir klasikinių automobilių kolekcijos dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()