[Žinios trumpai] Skelbiama, kiek Rusija mokės už karą Ukrainoje samdiniams iš Sirijos, Libijos ir kitų šalių – yra ir dar viena nauda, kurios jie tikisi  ()

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras pranešė, kiek Rusija už karą siūlo „kilmingiems“ kariams iš Sirijos, Libijos ir Centrinės Afrikos Respublikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras pranešė, kad Rusija už karą siūlo „kilmingiems“ kariams iš Sirijos, Libijos ir Centrinės Afrikos Respublikos po 300 JAV dolerių per mėnesį.

Pastebima, kad nepaisant Rusijos generolų planų, jų armijai pritrūksta darbo jėgos. O norėdama kažkaip suvienodinti sąlygas, Rusija griebėsi „gudrybių“ – į karą su Ukraina nusprendė įtraukti 16 000 savanorių iš Sirijos, Libijos ir Centrinės Afrikos Respublikos.

Kaip sakoma, „kilmingi" kariai turi „kilnų" tikslą: dalyvauti „išsivadavimo judėjime Donbase". „Tikslas gauti 300 JAV dolerių atlygį per mėnesį atrodo realesnis. Ir dar realistiškiau: dalyvavimas kare iš tikrųjų yra vienintelė galimybė šių „trečiojo pasaulio šalių“ gyventojams patekti į Europą. Juk buvo paskelbta: jei pasiduosi, atsidursi ES“, – rašoma pranešime.

 

Kartu Kovos su dezinformacija centras patikslino, kad iš tikrųjų viskas nėra taip paprasta, nes norėdami patekti į Europą, „savanoriai“ pirmiausia turės išgyventi Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: