[Žinios trumpai] Kroatija smerkia NATO dėl „lėtos reakcijos“ po sovietinio bepiločio drono katastrofos Zagrebe: nepastebėtas perskrido 3 valstybes (Video)  (1)

Kroatijos pareigūnai šeštadienį sukritikavo NATO dėl, anot jų, lėtos reakcijos į karinį droną, kuris, kaip pranešama atskrido iš Ukrainos karo zonos ir nepastebėtas perskrido virš kelių NATO valstybių narių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-14 [Žinios trumpai] Kroatija smerkia NATO dėl „lėtos reakcijos“ po sovietinio bepiločio drono katastrofos Zagrebe: nepastebėtas perskrido 3 valstybes (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1300 metrų aukštyje skridęs sovietmečio žvalgybinis dronas Tu-141 „Strizh“ perskrido Vengriją ir nukrito praėjus septynioms minutėms nuo patekimo į Kroatijos oro erdvę Zagrebo priemiestyje, pranešė vyriausybė. Ir Vengrija, ir Kroatija yra NATO narės.

„Pagal tai, ką dabar žinome, jis akivaizdžiai buvo paleistas Ukrainos teritorijoje“, – šeštadienį žurnalistams sakė Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius.

Plenkovičius, kalbėdamas incidento vietoje, sakė, kad dėl šio incidento išsiuntė laišką savo kolegoms Europos Sąjungoje ir NATO generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui.

Šis incidentas „rodo glaudesnio bendradarbiavimo NATO viduje poreikį“, sakė jis. Jis pabrėžė, kad dronas netrukdomas skrido virš trijų aljanso valstybių narių. „Tai buvo gryna ir aiški grėsmė, ir NATO ir ES turėjo reaguoti“, – sakė jis. „Dirbsime, kad pakeltume ne tik savo, bet ir kitų pasirengimą. “

 

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto sakė, kad Vengrija glaudžiai bendradarbiauja su Kroatija ir kitomis NATO sąjungininkėmis.

Dronas nukrito ketvirtadienį apie 23 val. vietos laiku parke netoli Jarun ežero. Maždaug už 6 km nuo Zagrebo centro, vieta yra šalia studentų bendrabučio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)