[Žinios trumpai] „Jokių rublių!“: rusai rikiuojasi prie keityklų Maskvoje ir maldauja pasiskolinti dolerių užsienyje (Foto)  (1)

Ukrainą užpuolusios šalies agresorės piliečiai skundžiasi problemomis, tačiau apie karą nekalba nė žodžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo Censor.net, apie tai praneša TSN.

Rusai turi „bėdų“. Maskvoje jie išsirikiavo į ilgas eiles, kad išsikeistų bent vieną rublį, kuris sparčiai nuvertėja. Tuo tarpu esantieji užsienyje prašo pagalbos, nes keityklos rublių nepriima, o bankai – nepriima atsiskaitymo sistemos „Mir“ kortelės.

Rusijos piliečiai tuo skundžiasi internete.

 

Pavyzdžiui, 1,4 milijono „Instagram“ sekėjų turinti rusų tinklaraštininkė, kuri jau buvo uždrausta ir netrukus bus užblokuota Rusijoje, pateko į nemalonumus JAE. Moteris pasakojo, kad ji su šeima rublius išsiėmė tikėdamiesi, jog juos pavyks išsikeisti Dubajuje, deja, nesėkmingai.

Pažymėtina, kad Rusijos bankai nebegali išduoti piliečiams grynųjų iš pavedimų ir užsienio valiutos sąskaitų. Anksčiau piliečiai nustojo prekiauti grynaisiais pinigais.

„Jie atėjo į banką. O čia jie nekeičia rublių. „Jokių rublių!“ Ir viskas. „Mir“ kortelės Dubajuje nepriimamos. Yra doleriai, bet jie yra kortelėje. O bankomatuose išsigryninti neįmanoma. Jų neišimsi. Dalį pervedžiau į Sberbanką, bet ten irgi neišdavė. Sakė, kad limitas valiutos operacijoms išnaudotas“, – prenumeratoriams sakė tinklaraštininkė.

 

Ji maldavo savo sekėjų paskolinti pinigų, kad galėtų apsistoti viešbutyje, už kurį sumokėjo anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai (1)