[Žinios trumpai] Artėja visiškas krachas: suskaičiavo, kiek Rusija prarado BVP per dvi savaites karo prieš Ukrainą ir kas dėsis toliau  (1)

Per dvi savaites nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą agresorius patyrė bene didžiausią nuosmukį nuo 10-ojo dešimtmečio krizės - Rusijos BVP jau sumažėjo 30 mlrd. USD arba 9% per 2022 metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Bloomberg, praneša Censor.NET , remdamasi Ekonomine tiesa.

Po tarptautinių sankcijų antrus metus iš eilės augusi ekonomika per kelias dienas ėmė sparčiai trauktis.

Remiantis vienu iš pirmųjų jau padarytos žalos įverčių, dabartinės „Bloomberg Economics“ prognozės rodo, kad gamyba sumažėjo maždaug 2% – šis nuosmukis konkuruoja su metiniu sumažėjimu per pandemiją 2020 m.

Nuosmukis reiškia, kad iš Rusijos metinio bendrojo vidaus produkto, remiantis praėjusių metų kainomis, neliko daugiau nei 30 mlrd. Remiantis išankstine „Bloomberg Economics“ prognoze, visų metų Rusijos BVP 2022 metais sumažės apie 9 proc.

Ekonomistų prognozės kitam laikotarpiui labai skiriasi – nuo ​​Tarptautinio finansų instituto įvertinimo kaip „labai gilaus nuosmukio“ 15 % iki 7 %, kurį suteikė JPMorgan Chase & Co. ir Goldman Sachs grupė. Inc.

Pagrindinė Bank of America Corp. prognozė: BVP šiais metais sumažės apie 13 proc., o jei bus sustabdytas energijos pirkimas iš Rusijos, gali sumažėti dar daugiau.

 

Prognozė dabar rodo didelį ekonomikos nuosmukį, nors ir pagrįsta nedideliu turimos informacijos kiekiu. Tačiau tikriausiai laukia daug rimtesnis nuosmukis, atsižvelgiant į Rusijos ekonomikos žlugimo mastą.

Tuo pačiu metu prognozės gali būti pervertintos, nes jos yra pagrįstos visų pirma akcijų verte, o užsitęsęs rinkos uždarymas neleidžia tinkamai įvertinti vienos iš keturių komponentų. Taip pat atsižvelgiama į rublio ir dolerio kursą, euroobligacijų pajamingumą ir naftos kainas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: