[Žinios trumpai] Perspėjama, kad Rusija kreipėsi į Kiniją prašydama karinės pagalbos - jau skelbiamas ir oficialus Kinijos atsakymas  (2)

Pasak JAV pareigūnų, Rusija paprašė Kinijos pateikti karinę įrangą, kuri paremtų jos invaziją į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-14 [Žinios trumpai] Perspėjama, kad Rusija kreipėsi į Kiniją prašydama karinės pagalbos - jau skelbiamas ir oficialus Kinijos atsakymas  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Censor.NET, rašo Financial Times.

Šis kreipimasis sukėlė susirūpinimą Baltuosiuose rūmuose, nes Pekinas gali pakenkti Vakarų pastangoms padėti Ukrainos pajėgoms ginti savo šalį.

JAV pareigūnai „Financial Times“ sakė, kad Rusija nuo pat įsiveržimo prašė karinės įrangos ir kitos pagalbos. Jie atsisakė pateikti išsamios informacijos apie tai, ko prašė Rusija.

Kitas asmuo, susipažinęs su situacija, sakė, kad Jungtinės Valstijos ruošiasi įspėti savo sąjungininkus, kai yra ženklų, jog Kinija gali ruoštis padėti Rusijai.

Kiti JAV pareigūnai teigė, kad yra požymių, kad kai kurie ginklai Rusijoje baigiasi, nes karas Ukrainoje tęsiasi jau tris savaites. Baltieji rūmai šios informacijos nekomentavo.

Oficiali Ukrainos reakcija

Rusijos prašymas suteikti karinę pagalbą Kinijai yra gėda. Apie tai Twitter pranešė OP vadovo patarėjas Michailas Podoljakas , informuoja Censor.NET .

"Rusija kreipėsi į Kiniją karinės pagalbos, teigia keli įtakingi leidiniai (FT, NYT). Itin nesėkmingos sausumos operacijos Ukrainoje fone Rusijos reputacija yra niekis. Bet kam daryti tokią gėdą Rusijai, bandant kažkur (Baltarusija, CSTO, Kinija) rasti pajėgų sunaikinti Ukrainą?“, – rašoma pranešime. 

Oficiali Kinijos reakcija

 

Liu Penyu, Kinijos ambasados ​​Vašingtone atstovas, sakė nieko nežinantis apie Maskvos prašymą suteikti karinę pagalbą.

Apie tai pranešė Censor.NET , remdamasi Reuters.

„Aš niekada apie tai negirdėjau“, – sakė jis.

„Dabartinė padėtis Ukrainoje tikrai kelia nerimą“, – pridūrė jis.

Anot jo, Pekinas nori matyti taikų susitarimą.

„Pagrindinis prioritetas dabar yra užkirsti kelią įtemptos padėties eskalacijai arba net išvesti ją iš kontrolės“, – pridūrė Liu Penyu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(6)
(18)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: