Svarsto, kas gali nuversti Putiną: tai turbūt vienintelė galimybė, bet ji yra reali  ()

Rusijoje kalinamo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygis ir atstovas Leonidas Volkovas duodamas interviu „Sky News“ pripažino pradedantis tikėti, kad su karą Ukrainoje sukėlusiu Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susidoroti gali pati jo aplinka. Anot politiko, greičiausiai tai yra vienintelis realus scenarijus, galintis sustabdyti beprotybę Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainą užpuolė dar vasario 24-ąją – intensyvūs karo veiksmai šioje nepriklausomoje Europos šalyje tęsiasi iki šiol. Rusams toliau niokojant Ukrainos miestus ir atakuojant ne tik karinius, bet ir civilinius objektus bei žudant vietos gyventojus, L. Volkovas pripažįstą baisią šio karo grimasą – V. Putinas visa tai atlieka prisidengdamas Rusijos žmonių ir tautos vardu.

„Jis tęsia visą šią kampaniją ir karo nusikaltimus mūsų vardu, o mes negalime liautis galvoję apie tai, kaip šie įvykiai nulems mūsų šalies ateitį XXI amžiuje.

Ką žmonės galvos arba sakys apie mus po 10 ar 20 metų? Ar Rusija taps XXI amžiaus nacistine Vokietija?“, – retoriškai klausė L. Volkovas.

„Putinas yra blogis, jis kaip nuodas. Ir mūsų šalies ateitis yra labai neaiški. Mes turime jį traktuoti kaip pamišusį asmenį. Ir tikrai sunku nuspėti, koks bepročio veiksmas bus kitas“, – kalbėdamas su „Sky News“ žodžių į vatą nevyniojo A. Navalno štabo vadovas.

Jis pažymėjo, kad protestais Rusijoje išversti iš posto V. Putino režimą tikėtis naivu, nes žmonės yra įbauginti – 15 metų kalėjimo bausmę galima gauti vien už pasisakymą, nukreiptą prieš dabartinės valdžios vykdomus veiksmus Ukrainoje.

 

Tačiau L. Volkovas tiki, jog V. Putinas gali būti „pašalintas“ paties prezidento artimiausio ratelio žmonių.

„Manau, kad taip gali atsitikti. Tai turbūt vienintelė galimybė, bet ji yra reali, nes šalies elitas akivaizdžiai nepatenkintas tuo, kas vyksta. Daug oligarchų jau viešai pasisakė prieš Putiną, o tai iki šiol buvo negirdėtas dalykas.

Ir daugelis aplinkių jo žmonių nenori, kad visa tai vyktų. Mes toliau turime kelti kuo didesnį spaudimą Putino aplinkai, kad toks scenarijus būtų labiau tikėtinas“, – pažymėjo 41-erių Rusijos politikas, kilęs iš Jekaterinburgo miesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: