[Žinios trumpai] Vokietija pripažino, kad NATO galėjo išvengti karo Ukrainoje  (2)

Europa ir NATO padarė klaidą neleisdamos Ukrainai tapti NATO nare. Tai pareiškė Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Užtrenkti duris Ukrainai buvo Europos ir NATO klaida. Ukraina jautėsi įkalinta tarp dviejų gaisrų. Viena vertus, ji skatinama dirbti už demokratiją ir laisvę bei žiūrėti į Vakarus, kita vertus, jai nebuvo leista prisijungti prie Aljanso. Žadėjome apsaugą nuo Rusijos, bet nenorėjome matyti Ukrainos kaip NATO partnerės; pasmerkėme Krymo aneksiją kaip tarptautinės teisės pažeidimą, bet pastatėme „Nord Stream 2“; norėjome, kad Ukraina apsigintų – t. y. apgintų ir Europą –, bet prašau, ne mūsų ginklais. Turime pripažinti, kad buvome nenuoseklūs savo pozicijoje“, – sakė Habeckas.

Kalbėdamas apie tai, ar buvo galima užkirsti kelią karui Ukrainoje, Habeckas sakė: „Dabar, žvelgiant atgal, yra daug punktų, kuriuos teoriškai būtų galima padaryti kitaip. Kiekvienas iš jų lemtų skirtingą scenarijų“.

 

Kalbėdamas apie Ukrainos prašymą uždaryti oro erdvę, jis sakė: „Vokietija daro, ką gali, bet dėl ​​rimtos priežasties susilaiko nuo dalyvavimo pačiame kare. Tada turėtume kitokį scenarijų, tada NATO ir Rusija kariautų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: