[Žinios trumpai] „The Wall Street Journal“ pateikė iki šiol negirdėtą versiją, kodėl Rusija užpuolė Ukrainą – viskas dėl branduolinio kuro?  ()

„The Wall Street Journal“ žurnalistų teigimu, tarp Rusijos karo prieš Ukrainą priežasčių gali būti ir Ukrainos persiorientavimas į JAV branduolinės energijos rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Konflikto pradžioje Rusijos tankai užgrobė Černobylio atominę elektrinę, keldami dulkes ir pakeldami radiacijos lygį. Po aštuonių dienų okupantai užgrobė šešių blokų atominę elektrinę Zaporožės mieste, esančiame už 700 mylių (1127 km aut. past.)“, – rašo laikraštis.

Nuo 2005 metų amerikiečių kompanija „Westinghouse“ tapo „Rosatom“ priklausančio Rusijos branduolinės energijos tiekėjo „Atomstroyexport“ konkurente. Per invaziją „Westinghouse“ tiekė kurą šešiems iš 15 branduolinių reaktorių. JAV vyriausybė tvirtai rėmė šias pastangas, o šios branduolinio kuro sutartys sudarė šimtus milijonų dolerių metinių nuostolių įmonei „Atomstroyexport“. Užėmusi atominę elektrinę Rusija gali atgauti Ukrainos branduolinio kuro rinką“, – teigia žurnalistai.

 

Ukrainos ekspertai bei jų kolegos iš „Westinghouse“ ir kitų Amerikos ekspertų centrų skaičiuoja, kad šio energetikos sektoriaus priežiūra ir plėtra kainuos trilijonus dolerių. Bet kuriuo atveju tik pirmoji planuojama dalis iš JAV artėja prie 100 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()