[Žinios trumpai] Baltarusijos šauktiniai vemia ir prašo vaistų nuo vaizdų, kuriuos pamato Rusijos karinėje technikoje  ()

Baltarusijos šauktiniai dalyvauja atkuriant sugadintą ir sulūžusią rusišką techniką. Jie valo rusų karių palaikų liekanas nuo tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo baltarusiškas leidinys „Nasha Niva“, remdamasis Baltarusijos šauktinio kario ir jo tėvų istorija.

Į vieną iš dalinių Baltarusijos vakaruose iškviestas šauktinis karys neseniai iš nepažįstamo numerio paskambino savo tėvams su prašymu prie Gomelio atvežti vaistų nuo vėmimo ir pykinimo.

„Pirma mintis buvo, kad sūnus yra Ukrainos nelaisvėje ir buvo sužeistas, todėl iškart pasakė: sakyk taip, kaip yra, kodėl tu ne savo dalinyje, kam tau reikia vaistų, kur tu?“ – sakė šauktinio tėvai.

Bet paaiškėjo, kad jis buvo Komarino apylinkėse, netoli Gomelio, ir kartu su kitais šauktiniais dalyvavo atstatant sugadintą ir sulūžusią rusišką techniką.

Kaip pažymi laikraštis, Komarinas yra paskutinė gyvenvietė Baltarusijoje pakeliui į Ukrainos Černobylį. Šis kelias yra visiškai užimtas Rusijos kariuomenės.

„Jam reikia vaistų nuo vėmimo, nes jis su vaikinais plauna techniką, kuri buvo apgadinta kautynėse ir, kaip pats sakė, aplipusi žmonių kūnų liekanomis“, – pasakojo kario tėvai.

 

„Nasha Niva“ taip pat pavyko rasti kitų karių giminaičius, kurie patvirtino girdėję iš savo vaikų, kaip jie „plauna tankus prie Gomelio“.

Kaip pranešė UNIAN, Rusijos įsibrovėliai ir toliau aktyviai naudojasi Baltarusijos aerodromų tinklu ir transporto infrastruktūra. Visų pirma, visapusiškai remiant Baltarusijos karinei-politinei vadovybei, rusai ir toliau aktyviai naudojasi jos teritorija dislokuodami raketų sistemas, pradėdami raketų smūgius Ukrainos teritorijoje ir organizuodami visų rūšių paramą kariams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: