[Žinios trumpai] Kijevą paimti – be šansų? Ukrainiečiai galinga kontrataka pradėjo stumti rusus nuo Kijevo – iš dešiniojo Dniepro kranto iki 70 kilometrų atstumu  ()

Kairiajame krante buvo bandoma prasiveržti pro gynėjus, tačiau užpuolikai stabdomi. Brovarskio ir Boryspilio kryptimis priešas atsisakė puolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai buvo nustumti iš Kijevo dešiniojo Dniepro kranto iki 70 kilometrų atstumu.

Kaip praneša UNIAN korespondentas, brigados generolas Aleksandras Gruzevičius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadovybės štabo viršininko pavaduotojas, tai pasakė per instruktažą Kijeve.

Jis pažymėjo, kad Kijevo užėmimas yra viena iš svarbiausių strateginių užduočių priešui:

"Priešas nori vienu smūgiu nukirsti galvą, o paskui diktuoti savo sąlygas, bet planas žlugo. Kijevas, kaip planavo įsibrovėliai, nepasidavė per tris dienas."

„Visiškai sužlugdėme priešo planus, šiandien dešiniajame upės [Dniepro] krante priešas buvo sustabdytas beveik 70 km, o išorinio žiedo juosta išplėsta iki 70 km, todėl šaudyti sostinėje neįmanoma, išskyrus raketas“, – pabrėžė Gruzevičius.

„Buvo nedidelis prasiveržimas kairiajame krante, bet dabar jį pašalinome. Taigi galite būti ramūs. Tačiau priešas perėjo prie antrosios taktikos: jis ciniškai šaudo į mūsų infrastruktūrą“, – sakė Gruzevičius.

Jis taip pat sakė, kad kiekvienas Kijevo pakraščio miestas ruošiamas kaip pasipriešinimo mazgas.

 

„Mūsų vadas kasdien važinėja po Kyivą ir Kyivo sritį, tikrina parengties būklę ir galiu užtikrinti, kad priešas toliau neis. Jis bus sustabdytas. Visos bendruomenės vieningai pareiškia, kad toliau priešo nepaleis.“, – pabrėžė Gruzevičius.

Be to, jis sakė, kad buvo sukurta atskira karių grupė Kyivo ir Kyivo srities gynybai.

„Sukurti du gynybos ratai, kuriuose priešas buvo sustabdytas ir jam nesiseka. Kai kuriose srityse, tai yra Brovarsky ir Boryspilio kryptys, priešas apskritai atsisakė aktyvių puolimo operacijų“, – pabrėžė Gruzevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: