[Žinios trumpai] Putino vidinis ratas pradeda byrėti – specialusis atstovas Anatolijus Čiubaisas metė viską ir pabėgo iš šalies  (1)

Rusijos posovietinių ekonominių reformų sumanytojas Anatolijus Čiubaisas pasitraukė iš Kremliaus specialiojo pasiuntinio pareigų ir paliko šalį dėl karo Ukrainoje, naujienų agentūrai „Reuters“ pranešė du šaltiniai - tai yra aukščiausias Rusijos veikėjo protestas prieš invaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čiubaisas, kadaise ėjęs buvusio prezidento Boriso Jelcino štabo viršininko pareigas, paliko specialiojo Vladimiro Putino atstovo ryšiams su tarptautinėmis organizacijomis pareigas, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė vienas su šiuo klausimu susipažinusių šaltinių.

Į postą, kuriam pavesta „siekti darnaus vystymosi tikslus“, jis buvo paskirtas 2020 m., praėjus kelioms dienoms po to, kai atsistatydino iš valstybinės technologijų įmonės RUSNANO, kuriai vadovavo nuo 2008 m., vadovo pareigų.

Anonimiškai kalbėję šaltiniai sakė, kad Čiubaisas išvyko dėl konflikto Ukrainoje. Jis neketina grįžti į Rusiją, sakė vienas iš šaltinių.

 

Čiubaisas buvo vienas ryškiausių chaotiško posovietinio laikotarpio rusų: priešai jį paskyrė Kremliaus lėlių meistru, kuris 10-ojo dešimtmečio privatizavimo metu išpardavė buvusios supervalstybės turtą nedidelei oligarchų grupei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: