[Žinios trumpai] „Dingo ne tik Šoigu, Rusijoje vyksta įdomūs dalykai“  (8)

Pastebima, kad nuo paskutinio viešo Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu pasirodymo praėjo jau beveik dvi savaitės. Turint omenyje, kad pastaruoju Rusijoje įvyko ne vienas aukšto pareigūno sulaikymas, o Maskvoje kalbama, kad Putinas niekuo nebepasitiki, kyla įtarimų, kad Šoigu gali būti laikinai nušalintas nuo pareigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie prezidento Vladimiro Putino pyktį buvo rašoma nemažai. Sulaikytas ne vienas aukštas žvalgybos pareigūnas bei karininkas. Pavyzdžiui, neseniai paskelbta, kad namų arešto sąlygomis sulaikytas 6-osios armijos vadas generolas leitenantas Vladislavas Eršovas. Ar panašus likimas ištiko ir Sergejų Šoigu, kuris ilgą laiką buvo vienas artimiausių Putino žmonių?

Michailas Podoliakas, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas, Šoigu dingimą pavadino „įdomiu“. Šoigu maždaug dvi savaites nepasirodo valstybiniuose žiniasklaidos kanaluose ar renginiuose. Jam tai - labai nebūdinga. Tačiau Zelenskio administracija pažymėjo, kad panašiai dingo ir keli kiti aukšto rango Rusijos pareigūnai. Pavyzdžiui, jau kurį laiką nematomas ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas ir pirmasis gynybos ministro pavaduotojas Valerijus Gerasimovas.

Kurį laiką nematomi ir oficialūs pranešimai iš tokių pareigūnų kaip Nikolajus Patruševas (RF Saugumo Tarybos sekretorius),  Aleksandras Bortnikovas (Federalinės saugumo tarnybos direktorius), Sergejus Naryškinas (Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktorius). Tiesa, šie pareigūnai ir taip nebuvo ypatingai dažnai matomi, bet dabar visas valstybinis informacijos srautas Rusijoje yra toks tylus, kad pasigendama ir jų.

 

Tyli ir ekonomistai, premjeras, Centrinio banko galva. Ukraina pastebi, kad „liko tik Lavrovas“ - užsienio reikalų ministras vis dar matomas ryškiai ir reguliariai. Na, žinoma, ir Dmitrijus Peskovas, Rusijos prezidento spaudos sekretorius, niekur nedingo.

Ką tai reiškia? Galbūt šie žmonės iš tikrųjų buvo sulaikyti ar kitaip nubausti. Tačiau negalima atmesti ir kitų galimų paaiškinimų. Prieš savaitę žmonės „FlightRadar“ stebėjo visą valstybinių orlaivių konvojų, išskrendantį iš Maskvos į rytus. „Tupolev Tu-204-300“, „Sukhoi Superjet 100-95B“, „Antonov An-148-100E“, „Ilyushin Il-96-300PU“ ir dar keli dideli valstybiniai lėktuvai vienas po kito kilo iš Maskvos ir skrido į Rusijos rytus. Gali būti, kad aukšti Rusijos pareigūnai slepiasi. Galbūt Rusijos Federacijos viršūnėje kliba kėdės, galbūt klibinamas sostas, o galbūt ruošiamasi dar didesnei eskalacijai.

(24)
(2)
(22)

Komentarai (8)