[Žinios trumpai] Putinas paskelbė, kad už rusiškas dujas Europa turi mokėti tik rubliais – kategoriškai atsisakoma parduoti išteklius už dolerius/eurus  (8)

Siekdamas kaip nors sumažinti destruktyvų sankcijų paketų poveikį, Rusijos politinis elitas ieško sprendimo būdų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-24 [Žinios trumpai] Putinas paskelbė, kad už rusiškas dujas Europa turi mokėti tik rubliais – kategoriškai atsisakoma parduoti išteklius už dolerius/eurus  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Telegram“ pranešė prezidento patarėjas Michailas Podoliakas, informuoja Censor.NET.

„Rusija ką tik oficialiai atidarė visavertį antieuropietišką frontą. Kol kas jis yra finansinis. Po užsitęsusių kainų spekuliacijų energetikos rinkoje, Putinas paskelbė visišką atsisakymą parduoti rusiškas dujas už dolerius ar eurus, visi mokėjimai iš vartotojų bus priimti tik rubliais“, – sakė jis.

Anot Podoliako, Rusija mano, kad tai išprovokuos tam tikrus veiklos sutrikimus Europos energetikos sistemoje ir suteiks atitinkamą prorusišką spaudimą agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje.

„Žinoma, tai ne faktas, tačiau rusai ir toliau tiki savo idėjomis. Vienaip ar kitaip, tai yra antras žingsnis link eskalacijos.“

 

Prezidento patarėjas pabrėžė, kad Rusija labai bijo sankcijų.

„Tai yra pagrindinė jų baimė (neskaitant efektyvių ginkluotųjų pajėgų veiksmų, kurie dar labiau gąsdina). Siekdamas kažkaip sumažinti destruktyvaus sankcijų paketų veiksmų poveikį, Rusijos politinis elitas ieško sprendimo būdų“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai (8)