[Žinios trumpai] Tai pasityčiojimas iš Rusijos: net po visų mūšių Ukraina dabar turi dar daugiau tankų nei prieš Rusijos invazijos pradžią  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina Vakarus didinti karinės pagalbos apimtis. Zelenskis netgi užsiminė apie tankus. Vakarai tankų Ukrainai neteikia, tačiau yra šalis, kuri padeda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo invazijos pradžios Ukraina prarado 74 tankus. Jie buvo sunaikinti arba užgrobti Rusijos pajėgų puolimo metu. Tai - ženklus praradimas, tačiau Ukrainos gynėjai sunaikino žymiai daugiau Rusijos tankų.

Ukraina skaičiuoja, kad Rusija neteko bent 274 tankų. Tiesa, ne visi jie buvo sunaikinti - Ukrainos pajėgos turi 117 trofėjinių rusų rankų. Kitaip tariant, dabar Ukraina turi 43 tankais daugiau nei turėjo prieš invazijos pradžią.

Tiesa, jei stebite kasdien atnaujinamą rusų nuostolių statistiką, tikriausiai manote, kad Rusija neteko 530 tankų. Toks neatitikimas yra dėl skirtingo skaičiavimo. „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose pateikiamoje statistikoje „Tankų“ kategorija yra labai plati - pastebėsite, kad ten atskiriamos vos dvi šarvuotos technikos kategorijos.

 

Daug Rusijos tankų ir kitos šarvuotos technikos yra tiesiog apleidžiami. Sutrūkinėjus tiekimo linijoms rusų pajėgoms pradėjo stigti atsargų. Trūksta degalų ir amunicijos. Taigi, kariai palieka techniką ir bėga pėsčiomis. Kartais rusų tankai stringa ir Ukrainos miškuose bei šlapiuose laukuose.

(32)
(2)
(30)

Komentarai ()