[Žinios trumpai] Rusija apkaltino Ukrainą organizuojant mobilizaciją... Rusijoje  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas pasidalino įdomia informacija apie tai, kas vyksta Rusijoje - „abu procesai yra labai destruktyvūs autoritariniam agresoriaus režimui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Podoliako, keliuose nuošaliuose Rusijos regionuose buvo bandoma įvykdyti dalinę mobilizaciją - karo prievolei pašaukti dalį operacijoms Ukrainoje reikalingų vyrų. Dideli nuostoliai Ukrainoje verčia Putiną ieškoti naujų karių - būtent dėl to į Ukrainą permetamos pajėgos iš Osetijos, Sirijos ir, galimai, Kaliningrado. Anksčiau Putinas netgi teigė, kad reikėtų sudaryti sąlygas prie „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje prisidėti Sirijos kariams.

Tai, kad karių trūksta, patvirtina ir kiti faktai. Pavyzdžiui, prisijungti prie operacijos ketinama leisti ir 17 metų paaugliams. Ukrainos kariai į belaisvę jau paėmė ir nemažai laikinai okupuotose teritorijose mobilizuotų karių. Galiausiai, ir šauktiniai į karinius veiksmus buvo siunčiami ne iš gero gyvenimo.

Dalinė mobilizacija nuošaliuose, mažiau matomose Rusijos teritorijose neįvyko labai sklandžiai. Žmonės ėmė priešintis ir reikalauti paaiškinimų. Netrukus pasirodę Gynybos ministerijos atstovai paaiškinimą rado - jie teigė, kad jokios mobilizacijos neorganizuoja. Bet ji vyksta - ją organizuoja Ukrainos specialiosios tarnybos. Rusijoje. Ukraina organizuoja mobilizaciją Rusijoje.

Bet Podoliakas išskyrė ir dar vieną procesą - valdantysis elitas stengiasi slėptis nuo bet kokio viešumo. Podoliakas pastebėjo, kad nebeliko komentarų, kuriuos aukštas pareigas užimantys žmonės anksčiau dalino labai gausiai. Todėl į priešakines informacinio lauko gretas žengia išskirtinai tik propagandistai arba į pensiją išėję pareigūnai.

 

Kaip pavyzdį Poliakas pateikia Dmitrijaus Medvedevo suaktyvėjimą. Medvedevas yra Rusijos Saugumo tarybos pirmininkas, bet nėra priskirtinas valdančiajam elitui. Jo pareigos yra labiau patariamojo pobūdžio - kas apskritai prisimena, kas šį postą užėmė prieš jį? Niekas - šį postą Putinas sukūrė specialiai Medvedevui.

„Jo pasirodymas viešumoje rodo, kad tikrasis valdantis elitas atsisako viešo lojalumo ir ieško būdų pabėgti iš „Rusijos karo laivo“, mano Podoliakas. Kitaip tariant, Rusijos valdantieji stengiasi atsiriboti nuo Putino veiksmų. „Abu šie procesai yra labai destruktyvūs autoritariniam agresoriaus režimui“, teigia Podoliakas.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: