[Žinios trumpai] Putinas pripažįsta, kad Vakarų pastangos izoliuoti Rusiją yra „iš dalies sėkmingos“ - ieškos naujų draugų  ()

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Vakarai sankcijomis ir izoliacija smaugia Putino režimą. Nors iš pradžių Vladimiras Putinas ir jo ministrai teigė, kad sankcijas pavyks apeiti, o jų poveikis nebus ilgalaikis, dabar Rusijos prezidentas pripažįsta, kad Vakarų pastangos izoliuoti Rusija yra „iš dalies sėkmingos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigė, kad Rusijos neįmanoma izoliuoti. Jis teigė, kad šalis tam tiesiog yra per didelė, o Vakarai - ne visas pasaulis. Tačiau dabar Kremlius pripažįsta, kad Vakarų pastangos izoliuoti Rusiją buvo iš dalies sėkmingos. Tiesa, pranešime priduriama, kad poveikis yra ribotas, nes Rusija gali plėtoti santykius su kitomis šalimis.

Dmitrijus Peskovas, Putino atstovas spaudai, teigė, kad „nieko siaubingo“ neįvyktų, jei Vakarams pavyktų išspirti Rusiją iš G20 (20 didžiausių ekonomikų grupės). Jis teigė, kad G20 formatas yra svarbus, tačiau dauguma šalių ir taip yra „ekonominiame kare“ prieš Rusiją.

 

Su kokiomis šalimis Rusija gali plėtoti santykius? Na, žinoma, su Kinija, kuri laukia galimybės pasinaudoti padėtimi. Taip pat Indija, kuri perka nukainuotus Rusijos gamtinius išteklius. Rusija tikriausiai ims dairytis ir į Artimuosius Rytus, tačiau tos šalys Rusijai yra sunkiau pasiekiamos, nes jos siekia plėtoti ekonominius santykius su Europa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()