[Karšta tema] Ukrainos policija paaiškino, kaip galima lengvai „apakinti“ priešo tanką ir kovoti kitais būdais: tai verta žinoti visiems (Foto)  (2)

Kijevo srities policijos viršininkas paaiškino, kaip „apakinti“ priešo tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kijevo srities policijos viršininkas Andrijus Nebytovas išplatino daugybę patarimų, tarp jų – kaip „apakinti“ priešo tanką.

Apie tai jis paskelbė „Facebook“.

„Tai paprasta ir efektyvi priemonė padaryti žalą tankams miesto kovose. Kaip „apakinti“ tanką ir pralaužti šarvus? Molotovo kokteiliai ir kiti artimos kovos metodai su tanku“, – rašė jis.

Nebytovas paskelbė infografiką.

„Užpuolikui reikia tankų, pėstininkų, inžinierių, artilerijos ir kt. Bet tankų jiems reikia labiausiai. Gynėjas turi teikti pirmenybę tankų sunaikinimui“, – sakoma pareiškime.

Pažymima, kad tankai negali aukštai pakelti ar nuleisti patrankos. „Planuokite ataką iš tokios vietos, kur tankas negalės į jus šaudyti“, – sakoma pareiškime.

Kalbant apie tankų silpnąsias vietas, nurodoma, kad pažeidžiamiausia bet kurio tanko vieta yra viršus, kur šarvai (plienas) yra ploniausi, todėl jie bijo „Javelin“ ir kitų prieštankinių ginklų, kuris pirmiausia pakyla aukštyn, o paskui nusileidžia į tanką.

„Jei gynėjas turi reaktyvinių granatų, kurios negali pramušti storų šarvų, arba prieštankinių rankinių granatų, geriausia likti aukštuose pastato aukštuose ir mesti jas iš aukštai ant tanko“, – sakoma pranešime.

Kijevo srities policija taip pat pataria gynėjams „apakinti“ tanką.

„Gynėjai gal ir nepajėgs sunaikinti tanko, bet gali neleisti jam veikti arba veikti netinkamai. Vienas iš būdų tai padaryti – „apakinti“ tanką, kad visi tanke esantys kariai būtų priversti išlipti iš jo arba naudoti tik pagrindinį ginklą“, – sakoma pareiškime.

 
 

 

Pažymima, kad tai galima padaryti šaudant į stebėjimo angas.

„Viršuje kairėje – tanko vado stebėjimo anga. Viršutinė dešinioji papildoma stebėjimo anga ir priekinė apatinė po pagrindiniu pabūklu – vairuotojo stebėjimo anga. Šaudykite arba meskite daiktus, kad sugadintumėte šias stebėjimo angas“, – sakoma pareiškime.

Dėl kovos su tanku Nebytovas pažymėjo, kad kraštutiniu atveju Molotovo kokteiliai gali būti naudojami atakuojant tanką. Nurodoma, kad norint pasiekti geriausią rezultatą, reikia atlikti salvę iš kelių padėčių (iš abiejų gatvės pusių), kas padidins tikimybę sugadinti tanką.

 

 

„Molotovo kokteilį meskite į tanko galą, kur yra variklio grotelės ir ventiliacijos angos, arba į stebėjimo angas. Paskutinis variantas – bandyti įstumti plieninius strypus ir kitus daiktus į galinę tanko vikšrų žvaigždę, bandant ją numesti“, – teigiama pranešime.

 

Atskirai infografike nurodyta, kad norint „apakinti“ tanką, reikia mesti Molotovo kokteilį į tanko optinius instrumentus ir stebėjimo angas.

„Kad degus mišinys priliptų prie optinių prietaisų ir išsilydytų, į Molotovo kokteilį reikėtų įpilti dervos (0,5 litro butelyje apie 10-20 mililitrų). Veikiantis variklis įsiurbia orą ir greitai įsiurbia Molotovo kokteilį. Norint sugadinti variklį, būtina patekti į ventiliacijos groteles už bokštelio. Norint tai padaryti, metėjas turi būti tanko šone arba gale, o tai įmanoma tik miesto partizanams“, – teigiama pranešime.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(3)
(68)

Komentarai (2)