[Žinios trumpai] Buvęs KGB šnipas papasakojo, kas būtų, jei Rusija panaudotų taktinį branduolinį ginklą Ukrainoje: JAV jau turi paruoštą planą – atsakomasis smūgis būtų žaibiškas  (5)

Jis pabrėžė, kad JAV yra pasirengusios ryžtingai reaguoti į Rusijos branduolinio ginklo panaudojimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Buvęs KGB šnipas papasakojo, kas būtų, jei Rusija panaudotų taktinį branduolinį ginklą Ukrainoje: JAV jau turi paruoštą planą – atsakomasis smūgis būtų žaibiškas  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio KGB šnipo ir buvusio Putino bendramokslio Jurijaus Švetso šaltiniai JAV teigia, kad jei Rusijos prezidentas  panaudos branduolinį ginklą, Amerika surengs antskrydį Kremliui.

Švetsas apie tai papasakojo interviu su leidinio „GORDON“ vyriausiąja redaktore Alesia Batsman.

„Klausiu jų: kaip jūs manote, kas būtų jei Putinas panaudotų, tarkime, Ukrainoje taktinius branduolinius ginklus? Jie atsakė: „Mes jį subombarduosime, paprasčiausiai, užmėtysime bombomis.“ Toks buvo nedviprasmiškas atsakymas“, – tvirtina Švetsas.

Batsman paklausė, kiek laiko užtruks, kol atsakymas „pasieks“ Rusiją, jei ji panaudotų branduolinį ginklą.

„... Jūrų dalinys per valandą gali būti bet kurioje Europos vietoje ir paleisti raketas. Labai konkrečiai atsakant į jūsų klausimą – 15 minučių. Jei šie Kremliaus išminčiai mano, kad jie yra labai gudrūs ir jų buvimo vieta konkrečiu momentu nežinoma, tada jie labai klysta“, – atsakė Švetsas.

 

Pažymėtina,  kad „branduolinės“ grėsmės iš Rusijos sustiprėjo  po pastebimų rusų nesėkmių karinėse operacijose prieš Ukrainą.

Kovo 22 dieną Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas priminė amerikiečių žurnalistams šalies nacionalinio saugumo koncepciją, leidžiančią panaudoti branduolinį ginklą, jei valstybei gresia pavojus.

Po dviejų dienų Rusijos diplomatas JT jau viešai paskelbė apie Rusijos pasirengimą panaudoti masinio naikinimo ginklus, jei tai „išprovokuotų NATO“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai (5)