[Žinios trumpai] Jaunimas šokiruotas, kas darosi su kainomis Maskvoje: „kavos puodelis kainuoja kiek visi pietūs“  ()

Nors kai kurie Rusijos gyventojai nenori sutikti, kad sankcijos veikia jų gyvenimus, jauni rusai skundžiasi išaugusiomis kainomis ir susitraukusiu kasdienių pramogų pasirinkimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais Rusijos BVP jau nukrito 10 %, bet tolesnis ekonomikos susitraukimas prognozuojamas ne tik likusiems 2022-iems, bet ir kitiems metams. Daugybė pasaulinių kompanijų pasitraukė ir Rusijos, auga importo kaštai, kyla produktų ir paslaugų kainos. Prognozuojama, kad atlyginimai Rusijoje pagal perkamąją galią nukris ketvirtadaliu per ateinančius du metus.

21-erių Katia (taip pavadinta slepiant jos tapatybę) „Telegraph“ pasakojo, kad kavos puodelis Maskvoje dabar yra „nerealistiška prabanga“ ir kainuoja tiek, kiek anksčiau kainavo pietūs. Ji taip pat pasakojo, kad parduotuvių lentynos yra pustuštės, bet jose dar galima rasti šokolado ir „Coca-Cola“ butelių. Tiesa, Katia supranta, kad greitai jų nebeliks.

Rusijoje nebeliko daugybės Vakarietiškų prekės ženklų. Pavyzdžiui, „Apple“ nutraukė prekybą su Rusija, kaip ir daugybė kitų technologijų bendrovių. Tai blogina ateities perspektyvas, nes savomis technologijomis vakarietiškų prietaisų pakeisti nepavyks.

Katia teigė, kad „Tai, kas dar yra likę sandėliuose, kainuoja dvigubai“. Mergina teigė, kad daug ko nebeįperka. „Jei mano telefonas suges, nežinau, ką reikės daryti - Rusijoje nėra kompanijų, kurios gamintų tokias technologijas“, teigė Katia.

Tačiau telefonai ir pramogos mieste nublanksta prieš didesnę problemą - manoma, kad Rusijoje ims trūkti vaistų. „Pfizer“, „GlaxoSmithKline“ ir daugybė kitų vaistų gamintojų iš Rusijos nesitraukia ir spaudimo nepatiria dėl humanitarinių motyvų, bet rusai bijo, kad vaistų trūks, todėl perka viską iš eilės taip patys sukeldami trūkumą. Kita vertus, gamintojai teigia, kad nebūtinų vaistų į Rusiją veš mažiau.

 

Gyvenimas Rusijoje pasikeis ilgam. Rusijos retorika tik griežtėja, o ir progresas derybose su Ukraina yra minimalus. Tiesą sakant, net neaišku, kaip Vakarų ir Rusijos santykiai judėtų, jei Rusijos pajėgos staiga būtų atitrauktos iš Ukrainos. Žmonės pamiršta, bet greitas kompanijų sugrįžimas į Rusiją tikriausiai sukeltų didelį pasipiktinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()