[Žinios trumpai] Jei tik Ukraina gautų ginklų, Rusijos atakoms būtų „šakės“: jau dabar pastebi beveik visas raketas  (8)

Oro pajėgos Ukrainoje pastebi beveik visas okupacinės šalies paleistas rusiškas raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas, praneša Censor.NET, remdamasis espreso.tv.

Anot jo, Rusijos Federacija įvairių tipų raketomis atakuoja Lvivo sritį iš oro. Dažniausiai „Kalibr“ ir „X-55“.

„Jos paleidžiamos visoje šalyje. Šios raketos yra sparnuotosios ir gali būti paleidžiamos iš skirtingų bazių. Okupantai taip pat turi daug lėktuvų, iš kurių smogia. Beje, į Lvivo sritį jos skrisdavo iš Kaspijos jūros. Jie užpuolė Yavoriv poligoną. Užprogramuotomis kryptimis kyla ir paleidžia raketas šeši lėktuvai. Raketos nepastebimos, okupantai dažnai naudoja upės vagą žemam skrydžiui. O prieš dvi ar tris dienas skrydžiai pakilo iš Bresto aerodromo. Kol kas jokios veiklos iš ten nebuvo“, – aiškino jis.

Jie taip pat atakuoja raketomis „Iskander“. Raketa paleidžiama labai aukštai, ji daro lanką ir didžiuliu greičiu skrenda į taikinį. Jas Ukrainos kariuomenės oro pajėgos jau išmoko numušti.

 

Ignatas pažymi, kad dauguma raketų matomos oro pajėgų personalui. Tačiau tai didelio tikslumo ginklas, skrendantis 800 km/h greičiu. Jei raketa skrenda iš Juodosios jūros ir užprogramuota vieta nėra aiški, oro pavojaus sirena įjungiama iš Chersono srities į Vakarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: