[Žinios trumpai] JK šnipų vadovas: Putinas visiškai susimovė - Rusijos kariai atsisako vykdyti įsakymus, netyčia numušė savo lėktuvą  ()

Didžiosios Britanijos vyriausybės komunikacijos štabo (GCHQ) vadovas trečiadienį (kovo 30 d.) tvirtino, kad kai kurie demoralizuoti Rusijos kariai Ukrainoje nepakluso įsakymams ir netyčia numušė vieną iš savo lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šnipų agentūros GCHQ vadovas Jeremy Flemingas sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „labai neteisingai įvertino“ kadaise galingų Rusijos ginkluotųjų pajėgų pajėgumus.

Flemingas citavo naują žvalgybos informaciją ir pareiškė, kad yra įrodymų, kad rusų karių moralė buvo žema ir jie buvo prastai aprūpinti.

„Matėme, kaip Rusijos kariai, kuriems trūksta ginklų ir moralės, atsisako vykdyti įsakymus, sabotuoja savo įrangą ir net netyčia numušė savo lėktuvą“, – sakė Flemingas kalboje Kanberoje Australijos nacionaliniame universitete.

Flemingas taip pat tvirtino, kad prieš paskelbdamas apie savo sprendimą įsiveržti į Ukrainą Putinas galėjo neįvertinti kai kurių pagrindinių aspektų: „Putinas labai neteisingai įvertino situaciją. Manome, kad Putino patarėjai bijo pasakyti jam tiesą".

 

Rusijos lyderis galėjo neteisingai įvertinti Ukrainos žmonių pasipriešinimą ir Vakarų ryžtą, nubaudusią Maskvą daugybe ekonominių sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: