[Žinios trumpai] JK perspėja: artimiausiomis dienomis Kijevo priemiesčiuose gali vykti įnirtingi mūšiai - Zelenskis patvirtino, kad situacija sunki  ()

Nepaisant dalinio kariuomenės išvedimo, įsibrovėliai ir toliau išlaiko pozicijas tam tikrose linijose Kijevo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiomis dienomis prie Kijevo gali vykti įnirtingi mūšiai tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos okupantų.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo atitinkama informacija, remdamasi savo žvalgybos duomenimis. Ji paskelbė ataskaitą apie padėtį Ukrainos fronte su artimiausios ateities prognozėmis.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, priešas ir toliau laikosi pozicijų į rytus ir vakarus nuo Kijevo, nepaisant atskirų dalinių pasitraukimo. Dėl to artimiausiomis dienomis sostinės priemiesčiuose gali vykti įnirtingi mūšiai.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad okupantai toliau apšaudo ir raketomis atakuoja Černigovą. Karinio aktyvumo mažėjimas šia kryptimi, apie kurį Rusijos pusė kalbėjo per derybas Stambule, nepastebimas.

Pranešime paminėtas ir Mariupolis. Mieste vis dar vyksta įnirtingos kautynės, tačiau Ukrainos kariai ir toliau kontroliuoja jo centrą.

Pentagono teigimu, Rusija perdislokavo mažiau nei 20% anksčiau aplink Kijevą sutelktų pajėgų. Kai kurios pajėgos pasitraukė į Baltarusiją.

Tai pareiškė Pentagono atstovas Johnas Kirby. Tuo pačiu metu, anot jo, Kijevas vis dar patiria smūgius iš oro ir žemės.

 

„Kai kurie iš šių karių, mūsų skaičiavimais, juda į Baltarusiją. Tikslaus skaičiaus neturime, bet tai yra mūsų preliminarūs skaičiavimai. Jei rusai rimtai žiūri į deeskalaciją, nes tai yra jų reikalavimas, tada jie turėtų išsiųsti juos namo, bet jie bent jau kol kas to nedaro“, – sakė jis.

Manoma, kad Rusija juos iš naujo aprūpins atsargomis tolesniam perdislokavimui Ukrainos teritorijoje negrąžindama karių namo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: