[Žinios trumpai] Niekas nepasikeitė nuo sovietinių laikų: rusai kariauja kaip Afganistane  ()

Silpniausia Rusijos Federacijos kariuomenės dalis yra žmonės, jie yra labai žemo pasirengimo ir kokybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė Gynybos strategijų centro valdybos pirmininkas, 2019–2020 m. ėjęs Gynybos ministro pareigas Andrejus Zagorodniukas.

„Silpniausia Rusijos kariuomenės dalis apskritai yra jų personalas, jie turi itin neprofesionalią vadovų komandą. Matome, kad jie daro didžiules klaidas, nuolat jas kartoja, neprisitaiko prie situacijos, nepasimoko iš savo klaidų, nuolat daro tas pačias klaidas ir nepaisant nuostolių, jie tą patį daro ir vėl. Tai tipiškas sovietinis modelis, kuris egzistavo dar Afganistane“, – sakė buvęs gynybos ministras.

Jis pažymėjo, kad okupantai atsitraukinėja tik tam, kad atkurtų ir papildytų techniką.

„Problemiškiausia padėtis dabar bus Ukrainos rytuose. Jie eina į rytus, nes nepasisekė kitur, kad bent ko nors pasiektų“, – sakė Zagorodniukas.

Anot jo, neverta tikėtis, kad rusams pritrūks amunicijos.

„Deja, mūsų duomenimis, jie turi daugiau nei pakankamai raketų, gali pritrūkti tik konkrečių modelių... O esminis dalykas, kad jie turi daug senų sovietinių modelių, jie tarnaus ilgai, todėl, deja, raketos nėra jų problema, pagrindinė problema yra personalas, jiems trūksta apmokyto personalo“, – apibendrino buvęs gynybos ministras.

 

Anksčiau V. Zagorodniukas sakė, kad Rusijos Federacijos karinė vadovybė jau supranta, jog jų didžiulė šauni kariuomenė iš tikrųjų yra apgaulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: