[Žinios trumpai] Skelbiama, kad JAV žvalgyba dar sausio mėnesį slapta atvyko į Kyjivą ir pateikė visus Rusijos karo planus  ()

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, sausio mėnesį JAV žvalgyba Ukrainos vadovybei pateikė išsamius Rusijos planus atakuoti Kyjivą iš Baltarusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-03 [Žinios trumpai] Skelbiama, kad JAV žvalgyba dar sausio mėnesį slapta atvyko į Kyjivą ir pateikė visus Rusijos karo planus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasi  „Europos tiesa“ („Європейську правду“).

Laikraštis rašo, kad sausio viduryje slapto vizito Kyjive metu žvalgybos vadovas Williamas Bjornsas susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir suteikė jam naujos JAV gautos informacijos apie Rusijos Federacijos planus.

Visų pirma, tuo metu JAV žvalgyba jau žinojo apie rusų ketinimus trumpiausiu keliu veržtis iš Baltarusijos per Černobylio draudžiamąją zoną ir užgrobti Hostomelio oro uostą bei panaudoti jį kaip pagrindinį trampliną atakai prieš Kyjivą.

 

Straipsnyje taip pat aptariama Vakarų vyriausybės lyderių sąveika praėjusį mėnesį prieš plataus masto karą. Žurnalistų teigimu, ne visi Vakarų sąjungininkai patikėjo JAV žvalgyba, kad V. Putinas tikrai planuoja invaziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()