[Žinios trumpai] JAV generolas perspėja, kad dabar uždelsus, bus per vėlu: reikia maksimaliai greitai laužyti Kremliui sprandą, Vakarai turi veikti žaibiškai  (9)

Amerikiečių generolas pažymėjo, kad dabar yra tinkamas momentas galutinai nugalėti Rusijos armiją, nes to nepadarius, ji atsigaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per artimiausias tris savaites Ukraina gali žengti Kremliui ant sprando, o partneriai turėtų padėti jai eiti į priekį ir nulaužti sprandą, skubiai aprūpindami viskuo, ko Ukraina prašo.

Tai interviu TSN pareiškė buvęs JAV Europos kariuomenės vadas generolas Benas Hodgesas.

"Jei nepadėsime, rusai pradės atsigauti, pasipildys amunicijos, supras, ką daro ne taip, ir bandys naują puolimą. Todėl šiuo metu esame kritinėje šios kampanijos stadijoje", - sakė jis sakė.

Hodgesas patikslino, kad Ukraina turi būti aprūpinta ginkluote, kuri padėtų sunaikinti tolimojo nuotolio raketas, tolimojo nuotolio artileriją, laivus ir lėktuvus, paleidžiančius sparnuotąsias raketas.

Kalbėdamas apie pradinius Rusijos prezidento Vladimiro Putino planus, Hodgesas neabejojo, kad jis tikėjosi greito Kijevo užėmimo praėjus kelioms dienoms po invazijos, o jo kariai tuėjo būti sutikti kaip išvaduotojai.

"Manau, kad pralaimėjimą lėmė rusų arogancija ir dėl to kylantys klaidingi apskaičiavimai net ir pačiuose kariniuose mokymuose. Tai, kad Rusijos generolai žūva, nes naudojosi mobiliaisiais telefonais su Ukrainos SIM kortelėmis, yra šios arogancijos pavyzdys", – sakė generolas.

 

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė tikrai neefektyvi, bet jie vis dar turi branduolinį ginklą, daug galimybių, tūkstančius karių.

"Todėl turime pasinaudoti galimybe dabar, kol jiems nepavyko atsigauti, sulaužyti kariuomenę galutinai. Priešingu atveju po 2-3 metų vėl teks tai spręsti. Todėl dabar turime kalbėti apie pergalę. Net nėra apie ką diskutuoti. Prioritetas yra laimėti - atstatyti suverenitetą Ukraina. O tai turėtų būti JAV ir Europos tikslas, padėti Ukrainai atkurti suverenitetą. Tada bus galima kalbėti iš jėgos pozicijų. Ukraina yra suvereni šalis“, – sakė Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(188)
(3)
(185)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: