[Žinios trumpai] Karo ekspertas: dabartinė Ukrainos kariuomenė jau gerokai didesnė nei rusų, bet žvėriškai trūksta ginklų  (2)

Ukrainai skubiai reikia pagalbos: ekspertas pasakojo, kokie ginklai pakeistų karo eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė turėtų ruoštis rimtai gynybinei operacijai. Be to, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labai reikia didelio tikslumo šaudymo sistemų.

Tai interviu NV pareiškė Azerbaidžano karo ekspertas Agilas Rustamzade.

„Pagal karių skaičių Ukrainos kariuomenė turi skaitinį pranašumą, nes Ukrainoje buvo mobilizacija, o jūs sugebėjote sukurti teritorinės gynybos pajėgas, kurios kovoja kartu su kariuomene“, – pažymėjo ekspertas.

Rustamzade teigimu, dabar Ukrainos armiją sudaro mažiausiai 400 tūkst. žmonių, Rusijos kariuomenę Ukrainoje sudaro 200-220 tūkst. karių.

„Tačiau Rusija savo pusėje turi daugiau karinės technikos, daugiau artilerijos ir daugkartinio paleidimo raketų sistemų. Ji turi pranašumą ugnies žalai iki 100 km. Kaip matome, Ukrainos kariuomenė rūpinasi savo žmonėmis ir tausoja amuniciją“, – kalbėjo ekspertas.

Ukrainos kariuomenė artimiausiu metu turės atlikti gynybinę operaciją, o ginkluotės klausimas šiuo metu yra ypač aktualus.

„Ginklai reikalingi tiek puolimo, tiek gynybos operacijoms. Ukrainai skubiai reikia sistemų, leidžiančių sunaikinti priešą nuo 5 km iki 80-90 km atstumu, ir pageidautina, kad šios sistemos būtų itin tikslios. Turiu omenyje Ukrainos artilerijos sviedinius ir amuniciją, daugkartines raketų sistemas ir, antra, Vakarų šalių ginklų sistemas. Tai raketų sistemos ir artilerijos sistemos, taip pat dronai-kamikadzės. Pastarieji šiame kare bus itin veiksmingi, ypač jų prieštankiniai variantai. Jų pagalba galima sunaikinti priešo ugnies jėgą, atremti priešo tolimojo nuotolio sistemų kiekybinę sudėtį ir duoti jam priešingą smūgį“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: