[Žinios trumpai] Ukrainos kareivis atskleidė dar vieną priežastį, kodėl žūva tiek daug Rusijos kareivių: slapta padeda patys Rusijos gyventojai (Video)  ()

Kovotojas su šaukiniu „Vito“ pasakojo, kad tarp Rusijos Federacijos civilių yra žmonių, kurie palaiko Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba duomenis apie įsibrovėlių judėjimą ir jų sudėtį gauna iš rusų, gyvenančių Belgorode ir kitose Rusijos Federacijos gyvenvietėse.

Šia informacija interviu agentūrai „ArmyINFORM“ pasidalijo Gynybos ministerijos Vyriausiosiojo žvalgybos direktorato specialiųjų pajėgų karininkas su šaukiniu „Vito“. Pokalbio ištrauka buvo paskelbta oficialiame Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato „Telegram“ kanale.

Pareigūnas sakė, kad Charkovo srities gyventojai yra Ukrainos žvalgybos akys ir ausys. Tačiau duomenys aktyviai ateina net iš Rusijos. Civiliai iš Belgorodo ir kitų gyvenviečių teikia informaciją apie priešo kariuomenės judėjimą Ukrainos link, jos sudėtį ir pan.

Po to žvalgyba gautus duomenis analizuoja, įvertina ir papildo informacija iš kelių kitų šaltinių. Patikrinta informacija siunčiama koviniams padaliniams, kur jos pagrindu formuojami asmeninių ar bendrų veiksmų planai.

„Dėl to didžiuliai priešo nuostoliai“, – reziumavo „Vito“.

Pareigūnas įsibrovėlius vadino paprastais prislėgtos moralinės bei psichologinės būsenos žmonėmis. Dabar negali būti nė kalbos apie jokį nenugalimą priešą. Net jei priešas atrodė nenugalimas, čia jis „išsigando ir negali susiorientuoti“.

„Vito“ pabrėžė, kad Ukrainos pusėje kovoja daug rusų – tokių yra ir jo dalinyje.

 

Žvalgybos pareigūnas taip pat pareiškė, kad Charkovo gyventojai visada buvo proukrainietiški. O karas tik dar stipriau sutelkė piliečius.

„Iš anksto atvykome į Charkovą, surengėme pasipriešinimo judėjimą. Vasario 23 d. atidavėme ginklus pirmiesiems savo partizanams. Šie žmonės su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniais užėmė miesto dalį ir pirmieji smogė priešui“, – Charkovo gynybą apibūdina „Vito“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: