[Žinios trumpai] „Pasakysi tiesą, būsi nušautas“. Buvęs NATO vadas pateikė neįtikėtinų vertinimų, kaip vyksta raportavimai Rusijos kariuomenėje  (1)

Buvęs NATO Jungtinių pajėgų vadas, į pensiją išėjęs generolas Wesley Clarkas mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas žino, jog Rusijos kariuomenė jam meluoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo interviu CNN.

Žurnalistas paklausė Clarko, ar jis sutinka su vertinimu, kad Putinui nesakoma, koks blogas karas yra Rusijai.

„Na, Rusijos kariuomenėje jie traktuoja informaciją kaip saugomą ir svarbų elementą, todėl meluoja vieni kitiems. Jie yra to mokomi, tai atėjo iš sovietų armijos. Putinas žino apie šiuos karių melus“, – sakė Clarkas.

Jis pridūrė, kad Putinui „gali nepatikti“, bet „jų sistemoje visi meluoja“.

„Slepiama informacija, nes, kai kas nors nepavyks, tas, kuris bus pasakęs tiesą, bus nušautas pirmas. Taigi, kariai žino, kaip elgtis vieniems su kitais. Neturėtume to traktuoti kaip kažko reikšmingo. Žinoma, pagal Vakarų standartus tai šokiruoja, tačiau Putinas užkopė į viršūnę meluodamas žmonėms. Jis žino, kaip veikia sistema“, – sakė Clarkas.

 

Kaip anksčiau skelbė UNIAN, JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos pareigūnai teigė, kad Putinas galėjo būti sąmoningai dezinformuotas apie karo veiksmų Ukrainoje eigą. Jam gali būti nepapasakoti tikrieji Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai ir Vakarų sankcijų pasekmės. JAV pridūrė, kad už tai gali būti atsakingi jo artimiausi patarėjai.

Pentagonas neseniai paskelbtame pareiškime pripažino, kad dėl tokių įvykių Putino ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu santykiai gali pablogėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: