[Žinios trumpai] Tai rimtas perspėjimas rusams: pirmą kartą numušė priešo sraigtasparnį su „Starstreak“ ir tai tik pradžia (Video)  (3)

Pirmą kartą kare su Rusijos Federacija Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai panaudojo „Starstreak“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Tai rimtas perspėjimas rusams: pirmą kartą numušė priešo sraigtasparnį su „Starstreak“ ir tai tik pradžia (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien jau rašėme, kad rusų sraigtasparnis Mi-28N buvo numuštas MANPADS sistema. Dabar tapo aišku, kad tai pavyko padaryti „Starstreak“ pagalba.

Šios priešlėktuvinių raketų sistemos į Ukrainą iš JK atkeliavo maždaug prieš savaitę ir jau demonstruoja savo efektyvumą.

„Starstreak“ gali sunaikinti sraigtasparnius ir lėktuvus 3 machų greičiu.

Jei jų naudojimas taps dažnesnis, Rusijos aviacija turės pakeisti taktiką ir pakilti 8 km ir aukščiau, o tai sumažins jų atakų efektyvumą.

 

Atkreipkite dėmesį, kad „StarStreak“, kurį „Thales Air Defense“ kūrė 90-ųjų viduryje, pasižymi itin unikaliomis savybėmis, išvaizda ir net veikimo principu. „StarStreak“ gali sunaikinti oro taikinius iki 7 km atstumu, tiek aukštyje, tiek diapazone.

Teoriškai šie ginklai gali būti naudojami nuo žemės, laivų ir sraigtasparnių. Bet visų pirma tai – „žemė-oras“ priešlėktuvinis kompleksas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: