[Žinios trumpai] O čia tai trofėjus! Ukrainiečiai perėmė visiškai sveiką „Buk“ raketų sistemą su amunicija  ()

Ukrainos specialiosioms pajėgoms pavyko ir Rusijos pajėgų perimti naudojimui tinkamą „Buk“ raketų sistemą su amunicija. Tiesą sakant, tai net nebuvo sunku ir tai yra geras įrodymas, kad rusų kariams Ukrainoje yra sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mat vertinga „Buk“ raketų sistema buvo aptikta (FOTO rasite čia) tiesiog apleista miškingoje vietovėje. „Buk“ yra savaeigė sistema, bet ji yra pakankamai lėta, todėl gali būti, kad ją paliko greitai bėgantys rusų kariai. Šalia aptikta slėptuvė su raketomis.

„Buk“ - tai raketų žemė-oras sistema, į sovietų pajėgas įtraukta 1980 metais. „Buk“ raketos gali numušinėti sparnuotasias raketas, išmanias bombas, sraigtasparnius, lėktuvus ir dronus. Ukrainiečiai, žinoma, moka naudotis šiais kompleksais, nes patys tokių turi.

„Buk“ sistema labiausiai išgarsėjo 2014 metais, kai buvo panaudota civilinio keleivinio „Malaysia Airlines“ lėktuvo „Boeing 777-200ER“ numušimui. Tada lėktuvą su 298 žmonėmis numušė Rusijos remiami separatistai. Visi lėktuve buvę žmonės žuvo, o vėliau po nuolaužas slampinėjantys Donbaso ir Rusijos didvyriai vogė jų daiktus. 

(58)
(1)
(57)

Komentarai ()