[Žinios trumpai] BBC tyrimas rodo, kad Ukrainoje sunaikinti „geriausi Putino kovotojai“ iš Rusijos elitinio dalinio  (1)

„BBC Newsnight“ tyrimas atskleidė, kad trečdalis elitinio Rusijos kovinio pulko galėjo būti sunaikinta per kelias savaites nuo karo pradžios, kas sukėlė pražūtingą smūgį Vladimirui Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak BBC, žuvo mažiausiai 39 kariai iš elitinio Rusijos karinio pulko, o dar šimtai buvo sužeisti, dingę arba paimti į nelaisvę. 331-ojo gvardijos desantininkų pulko kariai buvo priversti trauktis atgal į Baltarusiją, neužėmus Ukrainos sostinės Kijevo.

331-ojo pulko kariai dar vadinami „geriausiais Vladimiro Putino kovotojais“ ir yra laikomi vienu iš elitinių Rusijos dalinių.

Markas Urbanas, „BBC Newsnight“ diplomatijos ir gynybos redaktorius, žiūrovams sakė: „Buvo nufilmuotos oro desantininkų grupės, besitraukiančios atgal į Baltarusiją.“

„Nepavykus apsupti miesto, jie dabar gali vykti į Donbasą. Ukrainiečių teiginiai, kad jie visiškai sunaikino pulką, yra perdėti. Tačiau mums pavyko nustatyti 39 Ukrainoje žuvusių karių vardus“.

Jis tęsė: „Šią informaciją vėluojama paskelbti mažiausiai dvi savaites, o tikrasis skaičius gali būti beveik 100. Tai gerokai viršytų žmonių iš pulko, žuvusių per devynerius metus trukusį Afganistano karą, skaičių. Atsižvelgiant į sunkiai sužeistus, dingusius ir paimtus į nelaisvę, 331-asis pulkas, kurį sudaro 1500 karių, galėjo netekti maždaug trečdalio savo pajėgų per kelias karo savaites.

Vietos gyventojai Kostromoje, kur yra įsikūręs pulkas, „BBC Newsnight“ sakė, kad galėjo žūti apie 100 pulko narių.

 

Pulkas anksčiau tarnavo Čečėnijos konfliktuose ir 2014-ųjų kare Donbase bei visada dalyvaudavo Raudonosios aikštės paraduose Maskvoje.

Pernai gegužę sakydamas kalbą aukštas Rusijos generolas 331-ojo pulko kariams pasakė, kad jie yra „geriausi iš geriausių“.

Susirūpinimas dėl dalinio pirmą kartą iškilo, kai kovo 13 d. žuvo jo vadas pulkininkas Sergejus Sucharevas.

Per jo laidotuves gynybos viceministras generolas Jurijus Sadovenka sakė, kad pulkininkas „gyveno dėl ateities, mūsų žmonių ateities, ateities be nacizmo“.

 

Suprantama, kad pulkas patyrė didelių nuostolių per nesėkmingą Rusijos veržimąsi į Kijevą.

Socialiniuose tinkluose karių atminimo puslapiuose viena moteris rašė: „Niekas nieko nežino. 331-asis pulkas nyksta. Beveik kiekvieną dieną publikuojamos mūsų Kostromos berniukų nuotraukos. Mane apima šiurpuliukai. Kas vyksta? Kada tai baigsis? Kada žmonės nustos mirti?“

Kita moteris paklausė: „Kodėl parlamentarų vaikai nėra priešakinėse linijose? Dauguma jų vis tiek gyvena Europoje. Paprasti berniukai miršta be jokios priežasties.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: