Ar išdrįstumėte jame gyventi? Atidarytas ploniausias pasaulyje dangoraižis jau laukia savo pirmųjų gyventojų: butų kainos nuo 8 mln. USD (Foto, Video)  ()

Pabaigtas statyti ploniausias pasaulyje dangoraižis, papildantis garsiąją Manheteno panoramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Steinway“ bokšto arba 111 West 57th Street bokšto aukščio ir pločio santykis yra 24:1, todėl, pasak kūrėjų, jis yra „liekniausias dangoraižis pasaulyje“.

435 m aukščio pastatas tai taip pat yra vienas aukščiausių pastatų Vakarų pusrutulyje, nusileidžiantis dviem kitiems Niujorke: „One World Trade Center“ (541 m) ir „Central Park Tower“ (472 m).

Manheteno centre esančiame 84 aukštų dangoraižyje yra 60 butų. Bokštą suprojektavo Niujorko architektūros įmonė „SHoP Architects“. Statybos pradėtos 2015 m.

Itin ploni dangoraižiai, dar žinomi kaip pieštukų bokštai, aštuntajame dešimtmetyje tapo išskirtiniais Honkongo horizonto bruožais. Nuo to laiko tokie didieji miestai kaip Niujorkas, pasekė pavyzdžiu ir pradėjo statyti „pieštukus“.

 

„Steinway“ bokšto dangoraižis elegantiškai, bet dramatiškai siaurėja nuo jo apačios. Viršuje yra trijų aukštų mansarda su vaizdu į Centrinį parką.

Architektai teigė, kad pagrindinis jų tikslas buvo sukurti naują ir drąsią Niujorko panoramos interpretaciją, kartu pagerbiant istorines vietos šaknis.

Itin aukštas bokštas yra priedas prie „Steinway Hall“ – istorinio 1925 m. pastato, žinomi kaip buvę fortepijonų kūrėjo „Steinway and Sons“ namai ir koncertų salė. Šis buvęs kultūros centras buvo paverstas prabangiais namais.

 

Architektūros įmonė teigė, kad įkvėpimo sėmėsi iš „Manheteno dangoraižio aukso amžiaus“ ir Niujorko Art Deco istorijos.

Bokšto fasadą sudaro terakotos blokai – medžiaga, kuri keičia spalvą ir tekstūrą, kai žiūrima į skirtingus apšvietimus ir iš skirtingų kampų.

„Steinway Tower“ dabar atveria duris naujiems gyventojams, tačiau nors pastato siluetas siauras, kainos tikrai ne tokios – nuo 7,75 mln. USD už studiją iki 66 mln. USD už mansardą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()