[Žinios trumpai] Rusijos ambasadorius atvirai pagrasino JAV: jei taip darysite toliau – bus karas su Rusijos Federacija  (3)

Rusijos ambasadorius atvirai grasino JAV karu su Rusijos Federacija dėl paramos Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas pagrasino Amerikai tiesiogine karine konfrontacija su Rusijos Federacija, jei toliau bus remiama Ukrainos valdžia.

Apie tai jis kalbėjo interviu „Newsweek“.

Vašingtonas ir Europos sąjungininkai pažadėjo siųsti daugiau karinės pagalbos Ukrainai, tačiau Antonovas pasakė, kad tai „galbūt gali sukelti tiesioginį konfliktą tarp JAV ir Rusijos“.

„Įspėjame, kad tokie veiksmai yra pavojingi ir provokuojantys, nes yra nukreipti prieš mūsų valstybę. Jie gali nuvesti JAV ir Rusijos Federaciją į tiesioginės karinės konfrontacijos kelią. Bet koks ginklų ir karinės technikos tiekimas iš Vakarų, vykdomas transporto vilkstinėmis per Ukrainos teritoriją, yra teisėtas karinis mūsų ginkluotųjų pajėgų taikinys“, – sakė A. Antonovas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6307

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas anksčiau sakė, kad NATO ginklų vilkstinės Ukrainai „būtų teisėti Rusijos kariuomenės taikiniai“.

JAV prezidentas Joe Bidenas per kitą savo kalbą Vašingtone kovo 11 d. pareiškė, kad JAV neplanuoja kariauti su Rusija. Tačiau Bidenas pabrėžė, kad NATO „gins kiekvieną savo teritorijos centimetrą“.

 

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas perspėjo apie pasekmes rusams tuo atveju, jei Aljanso ginklų ir technikos vilkstinės būtų užpultos. RF ginkluotųjų pajėgų puolimo atveju „suveiks penktas straipsnis“.

JAV žvalgyba tikrai baiminasi, kad Rusija oro antskrydžiais ar artilerijos apšaudymu bandys blokuoti ginklų tiekimą Ukrainos kariuomenei iš ES ir JAV.

Iš Vakarų atkeliaujantys ginklai iškraunami pasienio šalyse, pvz., Lenkijoje, ir siunčiami sausuma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai (3)