[Žinios trumpai] Lavrovas užsiminė, kad „Specialiosios karinės operacijos“ tikslas yra kur kas didesnis ir peržengia Ukrainos ribas  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu valstybinei žiniasklaidai tvirtino, kad jokių paliaubų greitu metu nebus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-12 [Žinios trumpai] Lavrovas užsiminė, kad „Specialiosios karinės operacijos“ tikslas yra kur kas didesnis ir peržengia Ukrainos ribas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lavrovas teigia, kad derybos yra labai svarbios - „Prezidentas ne kartą sakė, kad teikia prioritetą pokalbiams“. Vladimiras Putinas iš tikrųjų ne kartą pabrėžė diplomatijos svarbą, tačiau neatsakė į Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kvietimus pasikalbėti akis į akį. Jam pavaldūs derybininkai kartojo, kad aukščiausių valstybės vadovų susitikimas galimas tik galutinėse derybų stadijose.

Tai gal tuomet galima skelbti paliaubas bent jau tol, kol derybos vyksta? Lavrovas tokią galimybę atmetė. Jo teigimu, Maskva prieš kitą derybų raundą savo „specialiojoje karinėje operacijoje“ nedarys jokių pauzių. Aukščiausio rango Rusijos politikai ir karininkai kartoja, kad Rusija ir toliau sieks savo prieš invaziją iškeltų tikslų.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Rusija pateikė daugybę paaiškinimų, kodėl invazija į Ukrainą jai buvo reikalinga. Garsiausiai nuskambėjo „denacifikacijos ir demilitarizacijos“ tikslas, bet šalia jo visada buvo ir Ukrainos agresijos grėsmė,  „Donbaso genocidas“ ir net biologiniai ginklai. Žvelgiant realistiškiau, Rusijai netiko Ukrainos NATO ambicija. Ar apskritai jos integracija į Vakarus.

 

Tačiau Lavrovo žodžiuose žurnalistai girdėjo tai, kad Ukrainos puolimo pasekmės turėtų peržengti šalies ribas.

„Mūsų specialioji karinė operacija yra sukurta taip, kad užbaigtų nežabotą JAV plėtimąsi link visiško dominavimo... tarptautinėje arenoje“, teigė Lavrovas.

Rusija save vis dar laiko supervalstybe, nors pagal ekonominius, technologinius ir net kultūrinius rodiklius stipriai atsilieka nuo kitų didžiųjų šalių. Vienintelis faktorius dar leidžiantis Rusijai laikyti save supervalstybe - branduolinis arsenalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(16)
(-3)

Komentarai ()