[Žinios trumpai] Pasaulis pasikeitė: ES jau ruošiasi branduolinėms ir cheminėms atakoms  (1)

ES Komisija paskelbė, kad pradės naują strateginę programą, skirtą pasirengti galimoms cheminėms ir branduolinėms atakoms. Į planą pagal ES civilinės saugos mechanizmą bus įtrauktos 540,5 mln. eurų vertės rinkinių ir vaistų „strateginės gelbėjimo atsargos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštas ES pareigūnas teigia: „Šias atsargas sudarys įranga ir vaistai, vakcinos ir kitos terapinės priemonės, skirtos pacientams, patyrusiems cheminių, biologinių ir radioaktyviųjų šaltinių poveikį, gydyti, taip pat „rescEU“ nukenksminimo rezervas, skirtas nukenksminimo įrangai ir ekspertų reagavimo grupėms. Pirmuoju skubiu žingsniu ES sutelkė savo „rescEU” medicinos rezervą, kad įsigytų kalio jodido tabletes, kurios būtų naudojamos žmonėms apsaugoti nuo žalingo radiacijos poveikio.”

Per ES civilinės saugos mechanizmą, padedant Prancūzijai ir Ispanijai, į Ukrainą jau atgabenta beveik 3 milijonai jodido tablečių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Už krizių valdymą atsakingas Komisijos narys Janezas Lenarčičius teigia: „Imamės konkrečių priemonių, kad padidintume Europos pasirengimą galimų grėsmių akivaizdoje. Mes kuriame ir nukenksminimo rezervą, ir naujas įrangos, pritaikytos cheminėms, biologinėms ar branduolinėms avarijoms, atsargas. Esu dėkingas valstybėms narėms už šias pastangas. Mūsų tikslas – suteikti savo piliečiams greito reagavimo pajėgumus, jei kada nors įvyktų tokia nelaimė.”

Už sveikatą ir maisto saugą atsakinga Komisijos narė Stella Kyriakides pridūrė: „Sveikatos saugumui reikia pasiruošimo. Pasirengimas cheminėms, biologinėms, radiologinėms ir branduolinėms grėsmėms yra esminis mūsų piliečių saugumo ir stiprios Europos sveikatos sąjungos elementas. HERA yra mūsų sargybos bokštas ir dirba visą parą, kad remtų ES veiksmus per civilinės saugos mechanizmą, kad būtų teikiama parama pasirengimui Ukrainai ir mūsų valstybėms narėms.”

 

Tokio žingsnio imamasi, kai Vakarams ir toliau kelia grėsmę Rusijos puolimas Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (1)