[Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kokias karines užduotis atliko nuskandintas kreiseris „Moskva“: jis nuskendo pačiu laiku  (1)

Rusija sumišusi galvoja, ką iš tikrųjų reiškia kreiserio „Moskva“ praradimas? Rusijos Gynybos ministerija dar nepatvirtino, kad „Moskva“ buvo sunaikinta Ukrainos smūgiais, bet valstybinė žiniasklaida svarsto, ar dėl to verta skelbti karą. Tuo tarpu Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius paaiškino, kuo „Moskva“ nuskandinimas svarbus Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-16 [Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kokias karines užduotis atliko nuskandintas kreiseris „Moskva“: jis nuskendo pačiu laiku  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, tai - didelė Ukrainos pergalė. „Forbes“ skaičiuoja, kad Rusija neteko 750 milijonų kainuojančio laivo. Nors „Moskva“ tarnybą pradėjo dar 1983 metais, kariniai objektai taip greitai nesensta. Laivai apskritai yra labiau pastatai nei mašinos, o 40 metų senumo pastatas nėra laikomas senu. „Moskva“ turėjo daug galingos ir Ukrainai pavojingos ginkluotės ir oro gynybos skydu dengė visą Rusijos Juodosios jūros laivyną. Aišku, dabar sunku tikėtis, kad „Moskva“ klaidas kartos kiti rusų karo laivai.

Bet tai - dar ne viskas. Arestovičius teigia, „Moskva“ nuo puolimo iš oro dengė ir Rusijos pajėgas Chersone. Ukraina, atrodo, ruošiasi didelei Chersono išlaisvinimo operacijai, todėl „Moskva“ nuskendo pačiu laiku.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6244

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Be to, „Moskva“ būtų dengusi ir potencialias išsilaipinimo operacijas Chersono bei Odesos regionuose. „Moskva“ turėjo daug S300 oro gynybos raketų, todėl tikrai būtų prisidėjusi prie, pavyzdžiui, Odesos puolimo iš jūros. Taigi, bent jau kurį laiką Ukrainos karinė aviacija šalies pietuose galės veikti laisviau ir efektyviau.

 

Odesos meras Genadijus Truchanovas BBC žurnalistams teigė, kad kreiseris „Moskva“ buvo viena iš didžiausią grėsmę keliančių jėgų jo miestui. Tegul ir trumpam, bet dabar tas spaudimas mažėja.

Tiesa, baiminamasi ir Rusijos keršto. Girdimi gandai, kad Rusija greitai skelbs karą Ukrainai, taip atsisakydama savo „specialiosios karinės operacijos“ mantros. Tai atvertų duris plačiai mobilizacijai Rusijoje ir, galbūt, dar žiauresnėms atakoms, nes saviems piliečiams būtų galima paaiškinti - „vyksta karas“.

(26)
(0)
(26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: