[Žinios trumpai] Vokietija skelbia apie gigantiškas permainas: iki metų pabaigos visiškai panaikins Rusijos naftos importą  (1)

Vokietija palaipsniui, bet visiškai panaikins naftos importą iš Rusijos „iki metų pabaigos“, trečiadienį CNN sakė Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vokietija visiškai atsisakys energijos importo iš Rusijos (...) Naftos importas iki vasaros sumažės perpus“, – sakė ministrė.

Rygoje surengtoje spaudos konferencijoje su savo kolega iš Latvijos Edgaru Rinkevič Annalena Baerbock pakartojo, kad anglies importas bus palaipsniui nutrauktas iki vasaros pabaigos. Dujų importas bus palaipsniui nutrauktas per ilgesnį laikotarpį, sakė Vokietijos užsienio reikalų ministrė.

Vokietijos ekonomikos ministerijos atstovas CNN teigė, kad Vokietija nori žingsnis po žingsnio įgyti nepriklausomybę nuo Rusijos energijos importo, o iki metų pabaigos užtikrinti savo nepriklausomybę ir nuo Rusijos naftos. Balandžio pradžioje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Vokietija šiemet galės nutraukti importą, tačiau pridūrė, kad reikės daugiau laiko atsisakyti Rusijos dujų.

 

Remiantis bendra penkių geriausių Vokietijos ekonominių tyrimų institutų ekonomine prognoze, tuo atveju, jei Rusijos dujų tiekimas iš karto sutriktų, 2022 m. ir 2023 m. Vokietijos ekonomika patirtų apie 220 mlrd. eurų vertės nuostolį. Tai būtų lygu daugiau nei 6,5 % šalies BVP.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (1)