Sekdamas savo pavogtas ausines, ukrainietis galėjo stebėti, kaip Rusijos kariai perkeliami į šalies rytus  ()

Vienas ukrainietis, sekdamas, kur dabar yra iš jo pavogtos belaidės ausinės „Airpod“, galėjo stebėti, kaip Rusijos kariai perkeliami į šalies rytus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vitalijus Semenecas pasinaudojo „Apple“ produktuose veikiančia funkcija „Find my“ ir taip stebėjo pavogtų ausinių „Airpod“ kelionę.

Ausinės buvo pagrobtos iš vyro namų Hostomelyje, esančiame už daugmaž 30 km nuo Kijevo. Tai nutiko invazijos pradžioje, kai Rusijos pajėgos bandė užimti sostinę.

Šį mėnesį Rusijos kariams skubiai traukiantis iš Kijevo, V.Semenecas sekė, kaip jo įrenginys kirto Baltarusijos sieną ir galiausiai atsidūrė netoli Gomelio miesto.

Praėjusią savaitę „AirPods“ pasiekė Belgorodą – Rusijos miestą, kuriame prezidentas V.Putinas telkia savo karius puolimui Donbase.

Programėlė „Find my“ gali atsekti įrenginius, jei jie prisijungia prie interneto arba jei jie pakankamai priartėja prie kitų įrenginių, kad galėtų prisijungti per „Bluetooth“ ryšį.

„Pasinaudojęs technologijomis, dabar žinau, kur yra mano „AirPods“. Jas iš mano namų Hostomelyje pagrobė rusų orkai“, – savo „Instagram“ paskyroje teigia vyras.

Gauta daug pranešimų apie tai, kad Rusijos kareiviai iš ukrainiečių namų grobia vertingus daiktus – o tai, pasak ekspertų, rodo įsiveržusių pajėgų neorganizuotumą ir drausmės stoką.

Balandį nutekintose vaizdo stebėjimo kamerų nuotraukose buvo galima pamatyti, kaip Rusijos kariai Baltarusijoje esančiame pašto skyriuje pakuoja skalbimo mašinas, nešiojamuosius kompiuterius ir elektrinius motociklus, kad išsiųstų juos savo šeimoms į namus Maskvoje, Omske, Uljanovske ir Novosibirske. Teigiama, kad 16 Rusijos karių iš viso išsiuntė dvi tonas prisigrobto turto.

 

Ukrainos saugumo tarnybos paviešintame perimto pokalbio įraše atskleidžiama, kad vienam Rusijos kariui jo giminaitis pateikė pageidavimų sąrašą – buvo prašoma nešiojamojo kompiuterio, sportbačių ir drabužių. Kitu atveju pranešta, kad Irpinėje vienas rusų karys žuvo, kai šarvinę plokštę neperšaunamojoje liemenėje pakeitė pasigrobtu nešiojamuoju kompiuteriu „Macbook“.

Parengta pagal „The Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()