[Žinios trumpai] Politikai mauna kelnes kariuomenei – Vokietija leido moderniausių haubicų „Panzerhaubitzen 2000“ siuntimą į Ukrainą, kariškiai stoja piestu  ()

Šalies vyriausybė pritarė modernių haubicų tiekimui iš Bundensvero sandėlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos federalinė vyriausybė patvirtino 7 haubicų „Panzerhaubitzen 2000“ tiekimą Ukrainai iš Bundesvero sandėlių.

Apie tai praneša „Die Welt“, remdamasis šaltiniais.

Kanceliarijos ir Gynybos ministerijos politinis sprendimas buvo priimtas neatsižvelgiant į Bundesvero vadovybės nuomonę. Jie priešinosi šių haubicų tiekimui, nes Bundesveras yra ginkluotas 119 „Panzerhaubitzen 2000“, tačiau tik 40 yra parengti kovai ir bet koks pabūklų atidavimas gerokai susilpnina Vokietijos pajėgas.

Vokietijos vyriausybė nepaisė kariškių rūpesčių ir nusprendė šias haubicas perduoti Ukrainai. Šis sprendimas kol kas viešai nepaskelbtas.

„Panzerhaubitzen 2000“ yra sunkiosios artilerijos sistemos, sukurtos vokiečių koncerno „Krauss-Maffei Wegmann“. Šios haubicos pradėjo tarnybą Bundesvere 1998 m. rudenį. „Panzerhaubitzen 2000“ komplektuojamas su 52 kalibro (8 m) vamzdžiu, automatine pakrovimo sistema su 60 šovinių ir 228 moduliniais raketiniais užtaisais. Be to, įrenginys turi modernią tikslią antžeminę navigacijos sistemą. Tokios haubicos gali šaudyti iki 40 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(111)
(2)
(109)

Komentarai ()